23948sdkhjf

Sydkoreanere kan give Vestas kamp til stregen

Eksperter mener, at koreanske industrigiganter som Samsung og Hyundai kan blive en større trussel for Vestas end kineserne.
Vestas' administrerende direktør, Ditlev Engel, frygter dog ikke konkurrencen fra de koreanske kæmpekoncerner, der nu også satser på vedvarende energi.

- Tiden må vise, hvordan de bliver i stand til at konkurrere, siger han til Børsen, og henviser til, at en af årsagerne til, at Vestas er globale, netop er sikkerheden for, at de kan være med i konkurrencen. Ifølge Ditlev Engel betyder Vestas' syv produktionssteder i Kina, at koncernen godt kan være med, hvis det handler om Korea-cost over for China-cost,

Ifølge Børsen er en væsentlig årsag til, at sydkoreanerne kan blive en potentielt farlig konkurrent for Vestas, at deres hjemmemarked ligesom det danske er begrænset. Derfor må en større ekspansion ske på eksportmarkederne. Og her er interessen lige nu især fokuseret omkring Japan i kølvandet på lukningerne af landets atomkraftværker.

Nye markedsmuligheder
Ditlev Engel opIyser til Børsen, at man lige nu rådgiver den japanske regering om ”den kommende regulering", der skal sikre en større andel af vedvarende energi til afløsning af atomkraften. Han vil overfor Børsen ikke komme nærmere ind på Vestas' ambitioner i Japan, men siger:

- Vi har tidligere været engageret, og alt tyder på, at der kommer nye markedsmuligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142