23948sdkhjf

Jernstøberiet Dania i Aars runder 300 millioner i omsætning

2011 blev et solidt vækst-år for Dania. Omsætningen steg med 29 % til 304 mio. kr. Væksten var ligeligt fordelt mellem aktiviteterne i støberi og maskinfabrik.
Omsætningsvæksten resulterede i en tilsvarende vækst i EBITDA på 29 %, så EBITDA endte på 38,7 mio. kr. Resultatet efter skat blev 18,3 mio. kr., hvilket var medvirkende til at styrke soliditeten fra 49 % til 54 %. De øgede aktiviteter i 2011 betød, at Dania øgede den gennemsnitlige arbejdsstyrke fra 233 til 284 medarbejdere.

- 2011 var et godt år for Dania; men samtidig også et år præget af de usikre økonomiske forhold internationalt, udtaler administrerende direktør Per Thy Sørensen.

- Gennem forår og sommer oplevede vi så kraftig en stigning i efterspørgslen, at det kun takket være stor fleksibilitet og flid fra medarbejderne var muligt at efterkomme kundeønskerne. Årets sidste kvartal er normalt vores lavsæson, men det blev på grund af den finansielle uro i Sydeuropa endnu mere udtalt, så vi havde faktisk medarbejdere på fordeling en kort periode. Vi har til 2012 blandt andet gennem aftaler om arbejdsfleksibilitet forberedt os på lignende situationer, så vi kan være fleksible over for vore kunder og samtidig kan tilbyde bedre og mere stabile arbejdsforhold for vore medarbejdere, fortsætter han.

- Med den nylige aftale med amerikanske MAT Holdings, Inc. , som ny hovedaktionær i 2012, indgår vi fremover i en international koncern. Det betyder blandt andet, at der åbnes for nye muligheder på det asiatiske marked for Dania, så vi fremover også kan betjene kunder med produktion i fx Kina. Endvidere forventer vi at øge produktionsaktiviteterne i Aars som leverandør til MAT’s europæiske forretninger. I 2012 vil der være fokus på aktiviteter til realisering af de nye muligheder for Dania. Der forventes positiv effekt af disse tiltag fra 2013, så vi ser meget positivt på Danias fremtidsmuligheder, slutter Per Thy Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094