23948sdkhjf

JJ Mechatronic tager teknologispring med ny fiberlaser

JJ Mechatronic, der har hjemme i Jyderup mellem Holbæk og Kalundborg, skifter til oktober en ældre CO2-laser ud med en ny Amada Ventis-AJ fiberlaser.

- Vores CO2-laser er fra 2007, og hvis du er inden for tyndpladebearbejdning, så er den for gammel. Det er der flere årsager til. Hastigheden er betydeligt hurtigere på en fiberlaser, og så er specielt den model her mere velegnet til aluminium, hvor vi laver en del, fordi vi typisk ligger inden for det kundesegment, der hedder elektronikindustrien, dental og medico. Det er meget aluminium, og hvis det er rustfri stål, så er det maksimalt 3 mm, forklarer direktør Peter Hald.

- Det er et meget stort teknologispring. Der er virkelig sket noget inden for det felt de sidste 13-14 år, tilføjer han.

Bedre kvalitet og øget kapacitet

Amada’en er udstyret med en 4 kW fiberkilde med kun ét enkelt diodemodul, der er udviklet af Amada, og som ifølge producenten yder en laserstråle af meget høj kvalitet, der gør, at Ventis-AJ kan sammenlignes med 6-8 kW maskiner. Teknologien kontrollerer laserstrålebevægelsen, og med en præcis styring af selve laserstrålen kan snitbredden blive op til 2 mm i bredden med skæring i metalplader fra tynd til tyk uden grater.

- Det var vores vurdering, at det var bedste bud på en afløser til den, vi havde, og til de kundesegmenter vi ligger inden for. Det er både med kvalitet, og vi får en forøget kapacitet ud af det, fordi den er noget hurtigere, lyder det fra Peter Hald.

Ud med strømslugerne

Udover de rent produktionstekniske optimeringer ligger der dog også en anden motivation bag købet af den nye Amada.

- Der ligger jo en besparelse på driftsomkostningssiden strømmæssigt, når man får en maskine, der er 13 år nyere, fortæller Peter Hald.

- Vi er ved at lave en grøn profil, og det er en del af det at kigge på strømforbruget, og hvor vi kan spare henne. Den strøm vi bruger i dag er grøn, det har vi bevis på, at det er vindmølle- eller solcellestrøm, vi får, men udover det er vi i fuld gang med at optimere for at blive en grøn underleverandør. Så det var også et naturligt led i det at komme af med strømslugerne, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095