23948sdkhjf

10 års arbejde sikrer Jydsk Aluminium Industri rekordordre

Den midtjyske aluminiumspecialist har haft BMW som kunde siden 2013, hvor man har leveret baghjuls-svinger til de tyske motorcykler.

Nu bærer det langvarige samarbejde for alvor frugt i form af den største ordre nogensinde til JAI.        

- Vi har landet en ordre, som giver en omsætning på 350 millioner kroner. Vi går i gang med at udvikle emnerne nu, går i produktion i 2023 og kører så produktion 10 år frem til 2033, fortæller direktør for Jydsk Aluminium Industri, Kenn Christensen.

Investerer i produktionskapacitet

Underskriften på ordren blev sat for godt 1½ måned siden, og nu er han og medarbejderne i gang med at forberede sig på at opskalere produktionen.

- Det betyder, at vi skal ud og have investeret i en hel masse ny produktionskapacitet og anlæg, og vi sidder i øjeblikket og arbejder med en omkalfatring af hele vores fabrikslayout til, hvordan det skal se ud i fremtiden. Så der er noget at tage fat i der, siger Kenn Christensen.

Bliver hovedleverandør

Herning-virksomheden satte for år tilbage gang i en strategisk transformationsproces for at positionere virksomheden som leverandør af meget komplekse aluminiumsemner. Det har i den grad båret frugt.

- Vi har strategisk gerne villet ind på markedet for motorcykelemner og særligt de her baghjuls-svinger. Det er noget, der stilles meget høje krav til, og der lykkedes det efter adskillige års maseren at få den første ordre nede hos BMW Motorcykler i 2013, og så gik vi i produktion i 2015, fortæller Kenn Christensen.

- Nu har vi arbejdet sammen med BMW i serieproduktion i fem-seks år, og nu er de så rolige ved os som leverandør, at de nu løfter os op i den øverste klasse, hvor vi bliver hovedleverandør og får ordrerne på deres volumen-motorcykler også, fortsætter han.

Tager mange år

Ordren fra BMW er den foreløbige kulmination på en rigtig lang proces, hvor man har bejlet til den tyske koncern.

- Det er noget, der tager mange, mange år. Fra vi bankede på BMW’s dør første gang, og fik foretræde, til vi er kommet så langt, at vi får en ordre i den her størrelsesorden, det har taget 10 år, forklarer Kenn Christensen, og fortsætter:

- Men det er så lang tid, det tager i den her branche, for konsekvensen for producenten, hvis de valgte en forkert leverandør, og der gik et eller anden galt, vil jo være katastrofal i form af risiko for recall og deres produktionslinje, der går i stå. Så det er svært at komme ind, det tager mange år, men når først du er inde, tager det lige så lang tid at komme ud igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11