23948sdkhjf

Udvidede fabrikken og ”fortrød” - nu vælter ordrerne ind

- Springe fra? Vi har jo masser af ordrer i bogen.

Sådan sagde administrerende direktør og ejer, John Winther, JW Industri, til byggefirmaet, der i foråret 2020 skulle sætte spaden i jorden til en tilbygning på 2.000 kvadratmeter.

- I maj og juni blev vi ramt, og jeg har da også ”fortrudt” det flere gange, for kunderne begyndte at holde tilbage med de projekter, som vi troede kom, siger John Winther.

Det er fjerde gang, at Ikast-virksomheden udvider, og det seneste byggeri har været undervejs i flere år.

Fabrik står færdig til travlhed

Siden coronaen ramte verden, har JW Industri også haft kontorfolk arbejdende hjemme - dog uden brug af lønkompensation.

I dag står tilbygningen færdig. Metalvirksomheden er flyttet ind, og i øjeblikket arbejder man på at få fabrikslayoutet tilpasset, så produktionen bliver mere lean.

- Nu vælter ordrerne ind. Virksomhederne kan ikke få varerne ind fra Asien og Østeuropa, og vi kan mærke, at produktionen kommer tilbage til Danmark, siger John Winther.

- Hvis vi ikke havde bygget til, havde vi ikke været klar til det. Så vi har vundet ved byggeriet.

Behov for dansk produktion

Tendensen er, at mange af Ikast-virksomhedens kunder får produceret både i Fjernøsten og lokalt i Danmark. Direktøren fornemmer, at kunderne har udfordringer med at få deres varer hjem. Både på grund af flytransport, skibstransport og fabriksnedlukninger rundt om i verden.

- Derfor har der været behov for at få produceret herhjemme, og jeg tror på, at vi kommer styrket ud af corona-krisen, for jeg tror ikke, at alt skal produceres i Fjernøsten som det var for et år siden, uddyber han.

- Der er selvfølgelig nogle parametre, der skal til, for at vi kan konkurrere og holde på kunden, men bare det, at man er tæt på kunden, er en stor fordel.

Kræver flere ansatte

Corona har indtil nu betydet, at JW Industri har holdt igen med at ansætte, men det er ændret nu. I alt har virksomheden brug for fem nye ansat, og der er samtidig lige blevet ansat en konstruktørelev.

- Vi er tidligere holdt lidt tilbage med at vækste på grund af den usikre situation, men vi er ret fortrøstningsfulde med den ordrebeholdning, som vi har nu, siger direktøren.

JW Industri har 36 medarbejdere og søger i øjeblikket en lageransvarlig, en indkøber, en laseroperatør, en bukkeoperatør og en elektriker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109