23948sdkhjf

Gammel fabrik hyrer robot til det trælse arbejde

Jydsk Emblem Fabrik i Malling ved Aarhus har produceret medaljer, emblemer og pokaler med menneskehænder siden 1886.

Men forleden blev en robot indviet på fabrikken ved en demonstrationsdag. Der er tale om en Mir-robot med en UR-robotarm ovenpå. Robotten skal nu tage sig af nogle af de ensformige bevægelser, og den skal arbejde sammen med medarbejderne.

- Vi er meget imponerede over teknologien, og vi glæder os til at kunne aflaste vores ansatte med en robot-kollega, der kan sørge for at tage de gentagne og ensidige opgaver, siger direktør og medejer Hanne Hørup.

Det er lektor og ekspert i kollaborative robotter Xuping Zhang fra Aarhus University, som har specialdesignet det mobile robotsystem.

Xuping Zhang og hans forskerteam har udviklet en særlig griber, som kan udføre både små og store opgaver ved produktionslinjen. Gennem kunstig intelligens og billedbehandling har forskerne udstyret robotten med avanceret computersyn, så den kan identificere og udføre sine opgaver.

- Vi glæder os til at hilse robotten velkommen i vores team og få den helt i gang, så vi kan komme videre med vores planer for fremtiden, siger Hanne Hørup.

- Ved at lade robotter gøre det mest repetitive arbejde kan vi øge produktionen og mindske belastningen på vores medarbejdere, siger hun.

Demonstrationsdagen var et led i det Industri 4.0-udviklingsarbejde, som Jydsk Emblem Fabrik har været med i sammen med maskinleverandøren Nize Equipment i halvandet år.

Samarbejdet hedder "Integrating Human-Robot Collaboration into Danish SME Manufacturing and Production" og er en del af Aarhus Universitets program "Smart Industry", som er rettet mod virksomheder i Region Midtjylland.

Programmet er støttet af EU's regionsfond og Region Midtjylland. Virksomhederne bidrager udelukkende med mandetimer til programmet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391