23948sdkhjf

Amerikanske milliarder til Welltec

Den danske leverandør af robotteknologi til olieindustrien har hentet ca. 2 mia. kr. gennem salg af virksomhedsobligationer.
Ifølge Welltec’s hovedaktionær og administrerende direktør, Jørgen Hallundbæk, er udstedelsen af obligationerne gået overraskende godt. Blandt andet takket være gode ratings fra Moody og Standard & Poor er det lykkedes den danske vækstvirksomhed at hente 325 mio. dollars. Det skriver Berlingske Business.

Pengene skal bruges til at sikre væksten i de kommende år. Sidste år steg virksomhedens omsætning med 32 % med en uændret driftsmargin på omkring de 50 %, og den vækst- og indtjeningsrate vil man gerne holde fast i.

- Vi vil vokse ud fra vores pengestrømme, men nu har vi rigelig likviditet til at kunne vokse så meget med ro i sindet, siger Jørgen Hallundbæk til Berlingske Business.

Alternativet til udstedelsen af virksomhedsobligationer havde været en børsnotering, men den valgte Welltec fra, fordi investorerne ikke er særlig lune på at investere i nye børsnoterede virksomheder lige nu. Jørgen Hallundbæk forklarer dog, at det er planen, at Welltec skal noteres på Københavns Fondsbørs med tiden – formentlig omkring 2015-2016, når der er kommet mere ro på de finansielle markeder, og omsætningen er stor nok til at gå direkte ind i C20.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078