23948sdkhjf

Ingen krise hos Ingemann Maskinfabrik

Der er atter fuld fart på produktionen både på fabrikkerne i Gevninge ved Roskilde og i Litauen.
Det er ikke, fordi Ingemann Maskinfabrik er gået uberørt gennem finanskrisen. Men nu er der atter kommet gang i hjulene, og det kan man også mærke hos den sjællandske underleverandør, der kom ganske pænt ud af 2011.

- Vi har lavet en omsætning, som før krisen, og det ser ud som om, vi også har et rigtigt pænt overskud, fortæller direktør Helge Ingemann til Metal Supply.

Bredt funderet fremgang
Ingemann Maskinfabrik arbejder med spåntagende bearbejdning; hovedsageligt i rustfri og syrefast stål med leverancer til kunder i blandt andet proces-, medicinal-, elektronik- og skibsindustrien, og ifølge Helge Ingemann er det alle typer af kunder, der nu ligger flere ordrer.

- Det er bredt funderet – vi har formået at finde nye kunder under krisen, og samtidig er mange af de gamle kommet tilbage på fuld styrke, siger han.

Indtil videre har travlheden betydet, at man har været nødt til at ansætte en enkelt ny medarbejder. Resten har man klaret via hjælp fra kolleger i branchen.

Litauisk søsterselskab er en succes
Og det er ikke blot i Danmark, at Ingemann Maskinfabrik kan mærke de bedre tider. I 2008 købte man en litauisk maskinfabrik og flyttede umiddelbart derefter en del af den danske maskinpark til Litauen. Og Helge Ingemann melder også, at der er godt gang i produktionen i Litauen.

- De laver en del komponenter til os, som vi dels bruger i vores egenproduktion, og som vi dels leverer videre til vores kunder. Men de har også selv en stor kunde i Schweiz, som er kommet op i omdrejninger igen, og derudover mærker de øget efterspørgsel hos kunder i blandt andet USA, Frankrig og Tyskland, forklarer Helge Ingemann, der er meget tilfreds med udviklingen i det litauiske søsterselskab:

- De er oppe at lave mere i dag med 32 mand, end de var med 82, da vi overtog dem. Det skyldes selvfølgelig dels den øgede efterspørgsel, men også at vi overførte en del maskiner til fabrikken derovre, så den blev automatiseret, siger han.

Ser optimistisk på 2012
Og de gode tider ser ud til at fortsætte i 2012. I hvert fald satser Ingemann Maskinfabrik på yderligere fremgang.

- Vi forventer, at vi kan stige lidt, men det er ikke, noget vi har skruet voldsomt op i forhold til 2011, siger Helge Ingemann.

- Vi er optimistiske, og hvis alle politikerne bare ville lade være med at tale om krise, så ville det være helt perfekt, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173