23948sdkhjf

20 ansatte berørt: Nordjysk underleverandør afventer klare corona-retningslinjer

Torsdag aften varslede statsminister Mette Frederiksen en omfattende nedlukning af syv kommuner i Nordjylland, der blandt andet betyder kraftige restriktioner på krydsning af kommunegrænser.

Fredag morgen er en række virksomhedsejere mødt ind til et væld af spørgsmål fra kunder og medarbejdere.

Blandt disse er Christian Mosevang der er indehaver af Hosta Industries. Virksomheden ligger i Hjallerup i Brønderslev Kommune blot få kilometer fra grænsen til Aalborg Kommune, som ikke er omfattet af nedlukningen.

- Lige nu der afventer vi lidt mere klare udmeldinger og retningslinjer til, hvordan vi skal forholde os, udtaler Christian Mosevang til Metal Supply.

- Vi har kunder, der ringer ind og spørger til fragt af deres varer, men det vi er informeret om indtil videre er, at godsfragten kører, som den plejer, så det forholder vi os til, indtil vi hører andet, fortsætter han.

Cirka 20 medarbejdere er berørt

Mens kunderne ser ud til at kunne få deres varer, er der et helt andet og mere kompliceret puslespil omkring Hosta Industries’ medarbejdere.

Christian Mosevang vurderer, at godt 20 ud af 70 medarbejdere pendler ind fra andre kommuner, men her er det et åbent spørgsmål, hvad der skal ske.

- Der skal vi tage bestik af situationen. Medarbejdernes spørgsmål, når jeg taler med dem, er: ”Kan jeg få løn?” Og det siger jeg, at det kan de ikke. Så er næste spørgsmål: ”Hvad skal jeg så leve af?” Og der afventer vi lidt, hvad forhandlingerne ender med, forklarer Christian Mosevang.

Venter på kompensationsordninger

Han håber derfor, at der kommer en snarlig afklaring på, hvilke kompensationsordninger, der bliver stillet til rådighed for de nordjyske virksomheder og deres medarbejdere. Og her opfordrer han de faglige organisationer til at komme mere på banen.

- De har godt nok kaldt det trepartsforhandlinger. Det er virksomhederne, medarbejderne og staten, der har bidraget til det økonomiske fællesskab. Nu synes jeg måske både Dansk Industri og CO Industri skal begynde at åbne lidt for deres pengekasse også. Det ville klæde dem at åbne for strejkekassen og hjælpe de virksomheder og medarbejdere, der har behov for det, lyder det fra Christian Mosevang.

Kan ikke producere andre steder

Han har endnu ikke besluttet, om de medarbejdere, der krydser kommunegrænsen, bliver sendt hjem.

- Jeg bliver nødt til at afvente, hvad de økonomiske konsekvenser er. Vi har møde med DI her klokken 10, men de ved heller ingenting, siger Christian Mosevang.

- Nu har vi lige lavet en oversigt over, hvem der bor i kommunen og ikke bor i kommunen, og hvilke konsekvenser det har for vores produktion. Vi kan jo ikke producere andre steder, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109