23948sdkhjf

Hasteordre ødelagde mulighed: Maskinfabrik-ejer vil have ændret regler

Da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned i midten af marts, var regeringen hurtigt ude med hjælpepakker, der skulle kompensere dansk erhvervsliv for tabt indtjening.

Hvis virksomhedens omsætning er faldet med mere end 35 pct. over tre måneder målt fra 9. marts, har man ret til kompensation.

Men mange ordreproducerende virksomheder falder uden for den grænse, skriver Berlingske Tidende.

Mens mange virksomheder blev ramt af et øjeblikkeligt omsætningsfald, producerede en del videre som normalt, fordi der var ordrer i bogen hentet inden nedlukningen. Nedgangen i omsætningen kommer dermed forskudt.

En af disse er den bornholmske maskinfabrik Ole Almeborg. Her landede man i april en hasteordre på 500 transportvogne til Region Hovedstaden. Det betød, at april blev en fin måned, mens omsætningen i maj faldt med 40 pct.

Indehaver Michael Almeborg mener derfor, at reglerne for kompensation bør laves om, så de tager højde for den forsinkelse, der kan være i omsætningsfaldet som følge af corananedlukningen.

- I stedet for at man skal beregne omsætningsnedgangen som et gennemsnit, synes jeg, at man skal se på de enkelte måneder, siger indehaver Michael Almeborg til Berlingske Tidende.

Han bakkes op af Dansk Industri, hvor seniorchefkonsulent Lars Frolov-Hammer, der, hvis det ikke er muligt at udregne kompensationen på månedsbasis, foreslår, at man kan arbejde med en mere fleksibel startdato for tremåneders-perioden.

Originalartikel: https://www.berlingske.dk/virksomheder/en-ordre-fik-baegeret-til-at-flyde-over-for-bornholmsk-maskinfabrik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078