23948sdkhjf

Færdige maskiner står og venter på grund af corona

Automationsfirmaet Robotool har færdige maskiner stående og vente, som skal bruges i Polen. Andre maskiner er nået frem til bestemmelseslandet, men kan ikke tages fuldt i brug

På værkstedsgulvet hos automationsvirksomheden Robotool i Vejen står en helt ny maskine, som skal bruges i Polen. Robotool er forhindret i at installere den i Polen, fordi det kræver nogle af Robotools teknikere til at gøre det.

- Hvis vi skal sende teknikere afsted, kan de risikere at skulle i 14 dages isolation i Polen, og der er ikke rigtigt nogen, der er villig til at tage den omkostning, siger direktør Leif Thomsen, Robotool.

Andre maskiner og anlæg er allerede sendt afsted til henholdvis Brasilien og Kina. Her er de også installeret hos kunderne, men de fungerer ikke fuldt ud, fordi der ikke kan komme en dansk tekniker frem og fintune maskinerne.

- Vi ville gerne besøge de anlæg, for der er behov for en sidste indkøring. Når vi må rejse igen, skal vi have nogle teknikere sendt ud. Samtidig håber jeg, at der kommer gang i projektsalget til udlandet, siger Leif Thomsen.

En stor del af salget har ligget stille hos Robotool, og derfor har virksomheden måttet sende omkring 30 procent af arbejdsstyrken i Vejen hjem på kompensationsordning fra 8. april. Leif Thomsen regner med, at de kan vende tilbage til arbejdet 8. juni.

I øvrigt er Robotool i gang med flere interessante projekter. Læs mere om det i næste nummer af Jern & Maskinindustrien, der udkommer 12. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.331