23948sdkhjf

Akea Automation gennem krisen med bravour

Øget specialisering og nye eksportmarkeder har været baggrunden for vækst hos Thisted-virksomheden.
Som de fleste andre danske metalvirksomheder oplevede Akea Automation et dyk under finanskrisen. Omsætningen faldt med 5-6 mio. kr. til 12 mio. kr. i 2009. Det skriver Jyllands-Posten.

Siden er det dog gået markant fremad for Thisted-virksomheden. I 2010 er omsætningen vokset til 34 mio. kr., og antallet af ansatte er steget med 30 % til 25. Fremgangen skyldes ifølge chef og medejer Jan Kloster Pedersen to bevidste valg.

- Vi valgte for nogle år siden at fokusere på at udvikle og fremstille specialmaskiner til produktionsindustrien - især automobilindustrien, minedrift og tunnelbyggere. Det giver os nu ny fremgang, efter at vi som andre var hårdt ramt under den første del af finanskrisen, siger han til Jyllands-Posten.

Den tyske bilindustri, som var den vigtigste kunde, var dog hårdt ramt under finanskrisen, og det fik Akea Automation til at tage et andet valg – nemlig spredning af salget til nye markeder. Sidenhen har man derfor haft stor succes med at eksportere til vækstmarkeder som Kina og Mexico.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078