23948sdkhjf

Offshorebranchen bag ny pris

Sikkerhedsprisen skal skabe opmærksomhed om offshoreindustriens høje sikkerhedsniveau
Offshoreindustrien med videncentret Offshore Center Danmark i spidsen har stiftet en pris, som skal skabe opmærksomhed om branchens høje sikkerhedsniveau, både inden for olie- og gassektoren og havvindmøllesektoren. Den ny pris kaldes Sikkerhedsprisen og uddeles første gang 28. marts 2012 ved en konference og udstilling i Esbjerg, hvor sikkerhed og adfærd er det overordnede tema.

- Sikkerhedsprisen er en påmindelse om, at offshoreindustrien nok er et råt miljø, og at man skal passe på sig selv, men at der også gøres meget for at øge sikkerheden. Selvom mange arbejdspladser er placeret på platforme og fartøjer i Nordsøen, er uheldsstatistikken væsentligt lavere i offshoreindustrien end i andre industrier, forklarer projektkoordinator Tommy Petersen, Offshore Center Danmark.

- Trods forholdsvis få uheld er det vigtigt altid at have fokus på sikkerheden. De fleste uheld sker på grund af menneskelige fejl, og vi håber, at Sikkerhedsprisen kan bidrage med at fastholde fokus, så branchens ansatte bliver mindet om, at sikkerhed også er et personligt ansvar, tilføjer han.

Shell som hovedsponsor
Sikkerhedsprisen er et af de initiativer, som Offshore Center Danmarks særlige netværksgruppe HSSE for sikkerhed, sundhed, og miljø har taget, siden netværksgruppen blev etableret i 2009. Blandt medlemmerne af netværksgruppen er den verdensomspændende udbyder af sikkerheds- og beredskabskurser, Falck Nutec, Arbejdsmiljøeksperten, AMU-Vest samt olieselskabet Shell, der samtidig er hovedsponsor for Sikkerhedsprisen.

- Som et af verdens førende energiselskaber spiller Shell en særdeles vigtig rolle i bestræbelserne på at imødekomme den stigende energiefterspørgsel på en økonomisk, miljømæssigt og socialt ansvarlig måde. Derfor vil vi gerne takke offshorebranchen for at give os muligheden for at sponsorere denne pris og dermed understrege, hvor højt sikkerhed er placeret i vores målsætning om at skabe mere sikre arbejdspladser for alle, siger Nicola Gordon, chef for Shells aktiviteter i den danske del af Nordsøen.

Sikkerhedsprisen består af en skulptur formet en af anerkendt kunstner, et diplom og ikke mindst æren. Prisen kan tildeles en enkeltperson, en organisation eller en virksomhed og uddeles første gang på den kombinerede udstilling og konference Sikkerhed Offshore - Adfærd i Praksis, som finder sted i Esbjerg 28. marts 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078