23948sdkhjf

Aalborg Engineerings ordrebog fyldt op

Første halvår af 2011 gik bedre end budgetteret. Samtidig har ordreindgangen været så høj, at kapaciteten i 2012 næsten er fyldt op.
Kedelvirksomheden Aalborg Engineerings halvårsresultat lever fuldt ud op til ledelsens høje forventninger til virksomhedens fortsatte vækst. Resultatet før skat er på knap 6 mio. kr. mod et underskud i første halvår 2010 på 5 mio. kr.

Omsætningen blev på 128 mio. kr. eller godt 10 % højere end budgetteret. Dette skal ses i sammenhæng med en omsætning på 50 mio. kr i første halvår 2010, hvor hele året endte med en omsætning på 177 mio. kr. og et årsresultat før skat på 9 mio. kr.

Ikke påvirket af store ordrer
- Vores halvårsresultat er ikke påvirket af de store ordrer på i alt 450 mio.kr., vi har fået i hus i første halvår. De sikrer til gengæld den planlagte og fortsatte udvikling. For hele året forventer vi en rekordstor ordreindgang på den pæne side af 600 mio. kr., så vi stort set er fuldt booket i hele 2012, oplyser administrerende direktør Peter Overgaard.

Det er på baggrund af ordreindgangen ledelsens forventning, at den budgetterede omsætning på 344 mio. kr. og et resultat på 18 mio. kr. før skat indfries i 2011. Når der er stor forskel på omsætning og resultatudvikling i de to halvår, skyldes det færdiggørelsesgraden af projekterne og den værdi, de kan optages til i resultatopgørelsen.

- Årsagen til det store løft i ordreindgangen skyldes ikke mindst det første salg af vores nye højeffektive varmegenvindingsanlæg SG10, der omdanner spildvarme til el. Installeringen af dette påbegyndes i næste måned og afleveres ultimo 2012. En reference, som er en hjørnesten i vores fremtidige udvikling. Ordrens værdi er tæt på 200 mio. kr. Vores omsætning påvirkes med 100 mio. kr. i år, siger Peter Overgaard.

Nye kunder i Israel og Jordan
- Hen over sommeren har vi opnået endnu to store kontrakter på kedelanlæg til kunder i henholdsvis Israel og Jordan. Ordrerne, der har en samlet værdi på 120 mio. kr., er til nye kunder og vedrører i begge tilfælde olie/gas dampkedler. Anlæggene skal være køreklar ultimo 2012, siger Peter Overgaard.

I Israel er aftageren kemikoncernen Dead Seas Works, der udvinder mineraler fra Det Døde Hav – verdens lavest beliggende sø 420 m under havets overflade. Ordreafgiveren i Jordan er Jordan Petroleum Refinery Co. Ltd., der er Jordans eneste raffinaderi.

Den øgede aktivitet i første halvår har resulteret i nyansættelser af syv nye medarbejdere, så man var 80 ansatte med udgangen af andet kvartal. Efterfølgende er der kommet flere til, så der i dag er 88 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078