23948sdkhjf

Dira lancerer ny teknologipris

Dansk Robot Netværk lancerer en ny pris - Dira Teknologiprisen - der uddeles til et produkt, som har formået at udnytte ny teknologi til at skabe et nyt og unikt produkt. 

- Vi har i forvejen Dira Automatiseringsprisen, der hylder automationsprojekter, som skiller sig ud. Men vi mangler en pris, der kan skabe opmærksomhed om nye teknologiske muligheder og ikke mindst inspirere robot- og automationsbranchen til udvikling af nye, innovative produkter, siger sekretariatsleder i Dira, Søren Peter Johansen.

Juryen, der skal vurdere produkterne, repræsenterer entreprenørskab, presse, forskningsinstitutioner, interesseorganisationer samt industrien og består af blandt andre Lasse Kieffer, stifter af Purple Robotics, Bjørn Godske, journalist på Ingeniøren og Brian Duus, som er director of equipment technology hos Lego.

- Juryen kommer blandt andet til at kigge på nyhedsværdien, og i hvilken grad produktet adskiller sig fra andre eksisterende produkter. De vurderer, hvor banebrydende teknologien og anvendelsen af den er – er det for eksempel en ny kombination af teknologier, man har udnyttet. Derudover bedømmer de produktet ud fra markedspotentialet og skalerbarheden af det, siger Søren Peter Johansen.

- Produktet skal desuden kunne købes og leveres til danske kunder inden for seks måneder, og skal berige den danske robot- og automationsbranche, afslutter han.

De nominerede produkter bliver fremvist på Robotbrag og Dira Business i Odense den 14. november 2019. Dira Teknologiprisen overrækkes til festmiddagen om aftenen.

Der bliver åbnet for indstillinger til Dira Teknologiprisen fra den 15. september. Deadline for indstillinger er til og med den 23. oktober.

Læs mere om: dira
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109