23948sdkhjf

Robot-uddannelse i Hedensted bliver permanent

Uddannelsen til automationsteknolog er blevet fuldt godkendt og forbliver i Hedensted

Den videregående uddannelse til automationsteknolog i Hedensted har fået nyt stempel. Robot-uddannelsen er gået fra at være en midlertidig satellit til at være en permanent. Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet for nylig besluttet på baggrund af en ansøgning fra Erhvervsakademi Dania.

Det betyder, at uddannelsesstationen på Spettrupvej i Hedensted kan løsne sine bånd til ”moder-uddannelsen” i Randers og blive sin helt egen. Resultatet er, at man nu kan ansætte flere uddannelseskræfter. Oprindeligt skulle de studerende have været i Randers under deres tredje semester af uddannelsen, men fremadrettet foregår det hele i Hedensted. Det glæder Rasmus Stampe Laursen og Bjørn Sigurdsson, der går på uddannelsen.

- Det er rigtig dejligt og gør det mere motiverende at arbejde på studiet. At pendle så langt har jeg prøvet før, hvor jeg skulle med offentlig transport 1½ time hver vej. Det er ikke rart, og det holdt heller ikke i længden, forklarer Rasmus Stampe Laursen, der kommer fra Snaptun.

I stedet foregår tredje semester i høj grad på en virksomhed, og herudover mødes de studerende hver anden fredag til lektiecafe på campus.

Uddannelsen kom i første omgang til byen, efter at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen understregede et behov blandt virksomhederne i området. Dette er efterfølgende blevet bekræftet ved, at samtlige studerende kommer fra oplandet og primært bliver tilknyttet lokale virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079