23948sdkhjf

Hirtshals Yard vil på land og arbejde

To nye certificeringer skal åbne nye markeder

Det nordjyske skibsværft har fået to nye certificeringer i hus. Det drejer sig om en EN1090-Exc 4 og en ISO 3834-2 – begge certificeringer er relateret til værftets svejsekvalitet.

- Vi har arbejdet på dem i et halvt år, hvor jeg som svejsestyringsspecialist har arbejdet med kvalitetsstyring og fået sat det hele op, forklarer Thais Brix Thomsen, der er svejsespecialist hos Hirtshals Yard.

Arbejdet med certificeringerne har betydet, at alle medarbejdere har fået nye svejsecertifikater, og at Thais Brix Thomsen selv har været på kursus i NDT.

- Og så har vi fået lavet et helt kvalitetsstyringssystem, hvor der er mange krav til svejseprocedurer, kontrol af svejsninger og så videre, siger Thais Brix Thomsen.

Certificeringerne betyder dog ikke, at der er ændret så meget på kvaliteten af Hirtshals Yards arbejde, men nu er dokumentationen helt i orden, forklarer Thais Brix Thomsen.

- Vi har jo mange klejnsmede, som kommer fra bygningsstålsbranchen, men vi har fået lidt strengere krav. Nu skal kravene overholdes, men det blev de også før, siger han.

Hirtshals Yard er mest kendt for reparation af fiskefartøjer og andre mindre skibe, men med de to certificeringer tager man hul på et nyt kapitel.

- Vi vil som sagt gerne ind på land, og ved at sprede vores forretning lidt, så bliver vi mere robuste. Værftsbranchen, som vi er i, kan godt være lidt sæsonpræget, fortæller direktør Rasmus Brohus.

- Vi sigter primært efter det, vi ved noget om – nemlig den maritime branche med landanlæg. Men vi sigter også mod bygningsindustrien, og nogen der måske har brug for nogen som os, der tænker lidt anderledes, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094