23948sdkhjf

Nordjyder viser stor interesse for job hos M.A.R.S

Erhvervshus Nord modtager mange henvendelser fra både ledige og beskæftigede i hele Nordjylland

Erhvervshus Nord kan konstatere, at der kommer talrige henvendelser fra både ledige og beskæftigede i hele Nordjylland, der søger job hos amerikanske M.A.R.S. Der kommer tre-fire konkrete ansøgninger ind til erhvervshuset om ugen, og mange ringer for at spørge ind til M.A.R.S og deres planer. Det skriver erhvervshuset i en pressemeddelelse.

- Det er alle typer af kandidater, der henvender sig. Det er for eksempel site manager, teamledere, administrationsmedarbejdere, HQSE-medarbejdere, industrimedarbejdere med flere. Det viser, at der er en stærk interesse for miljø- og genindvindingsområdet, som vi gearer op på i Frederikshavn. Området rummer et stort jobpotentiale, så vi er glade for interessen fra hele Nordjylland, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord, der sammen med Frederikshavn Havn har været involveret i tiltrækningen og etableringen af M.A.R.S.

M.A.R.S forventer at genindvinde 200.000 tons stål om året fra offshore platforme og skibe. Men M.A.R.S kommer ikke til at forestå hovedparten af ansættelserne selv. Overenskomster og ansættelsesforhold er meget anderledes i Danmark end USA.

- Vi vil gerne gøre tingene rigtigt i Danmark. Der vil være for mange usikkerheder forbundet med det, hvis vi selv starter med at ansætte, da vi ikke er eksperter på dansk ansættelsesret. Derfor vil vi gøre brug af danske og gerne lokale underleverandører, der lever op til de danske arbejdsmarkedsvilkår, herunder at der er styr på overenskomster og så videre, forklarer Iian Higham, project manager hos M.A.R.S, i pressemeddelelsen.

M.A.R.S er glade for den store interesse, men er endnu ikke klar til at ansætte. Det 290.000 kvadratmeter store site er endnu ikke færdigbygget. Og dernæst skal der opføres velfærdsbygninger, som for eksempel omklædning og kantine. De underleverandører, der bliver det egentlige ansættelsessted for en stor andel af den manuelle arbejdsstyrke, er heller ikke valgt endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078