23948sdkhjf

Offensiv skal sende Højbjerg i top 3

En hidsig turnaround skal vende de sidste to års negative udvikling, fordoble omsætningen og gøre den familieejede virksomhed til en af verdens tre største kranproducenter.
”Clean Up & Fokus”.

Navnet på den nye strategiplan for Højbjerg Maskinfabrik siger det hele om den proces, virksomheden har startet.

Og målene er lige så klare: omsætningen – der i 2010 var på 513 mio. kr. – skal op på 900 mio. kr., mens indtjeningen skal forbedres yderligere.

- Vi har sat os et ambitiøst mål og vil rykke fra at være nummer fire til at blive den tredjestørste producent i verden af kraner til lastbiler. Med den positive start, vi har fået i første kvartal af 2011, er det bestemt realistisk, at vi når vore mål, siger bestyrelsesformand Kim Buchwald til Børsen.

Forventer plus i 2011
Højbjerg Maskinfabrik har derfor skåret i en række af de aktiviteter, firmaet havde spredt sig over, så der nu atter er fokus på kerneområdet.

Det har kostet lukninger af fabrikker i Galten i Østjylland og Rødekro i Sønderjylland, mens hovedfabrikken i Højbjerg bevares til montage.

Ifølge Kim Buchwald kommer omstruktureringerne i alt til at koste 80 mio. kr., men alligevel er forventningen et positivt driftsoverskud for 2011.

Klar til salg
Højbjerg har i øvrigt ejendomme til en værdi af 300 mio. kr. i baghånden, som man fortsat venter at kunne sælge.

Og i sidste ende handler hele turnaround-manøvren også om at gøre virksomheden klar til et salg, hvis aktionærerne skulle have sådanne lyster.

Højbjerg Maskinfabrik ejes af brødrene Hans Bundgaard (65 år) og Ingvar Bundgaard (61), som er sønner af stifteren, den afdøde Arne Bundgaard Jensen, der som mekaniker grundlagde virksomheden i 1945.

Ingen af brødrene deltager nu i den daglige ledelse eller bestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079