23948sdkhjf

Bredere sejlrende giver arbejdspladser på Lindø

Odense Havn udvider sejlløbet på Odense Fjord til 150 meter. Udvidelsen giver blandt andet mulighed for at sejle olieboreplatforme ind til Fayard.
Virksomheden flyttede ind på det gamle Lindø værft ved årets begyndelse, men har været nødsaget til at benytte Esbjerg og Hirtshals havne indtil bundbreddeudvidelsen er gennemført.

Når sejlløbet til Odense Havneterminal og Fayard er udvidet til 150 meter i 7,5 meters dybde, er området nærmest ideelt til sådanne reparationer på grund af den beskyttede beliggenhed.

- Med andre ord giver udvidelsen af sejlløbet flere arbejdspladser til Odense. Derfor er det en rigtig god beslutning, både for udviklingen af området og for hele byen, siger borgmester Anker Boye.

Klar til april
Egentlig fik Odense Havn tilladelse til at udvide sejlløbet allerede i november. Men efter en indsigelse fra en bierhvervsfisker i området har udvidelsen været sat i stå, mens Natur- og Miljøklagenævnet behandlede sagen.

I fredags kom Nævnets afgørelse, og den tilbageviser klagen. Den oprindelige tilladelse står ved magt, og allerede i næste uge går en tysk virksomhed fra Hamburg i gang med at udvide sejlløbet.

Den hurtige behandling af sagen er resultatet af en ekstraordinær indsats af Natur- og Miljøklagenævnet godt hjulpet på vej af borgmestrene i Odense og Kerteminde kommuner, hvor sagen har haft topprioritet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093