23948sdkhjf

RIVAL på sydafrikansk Danida-mission

Sydafrikanske Pace Plastics har ansøgt Danida om midler til modernisering af fabrikken.
RIVAL er nu godkendt som den samarbejdspartner, der skal hjælpe Pace Plastics med at få udviklingen systematiseret, implementeret og sat i drift.

- Det er et utroligt spændende udviklingsprojekt, vi er kommet med i. Teknologi og produktionsplanlægning eksisterer ikke på fabrikken. Rekruttering foregår ved at henvende sig til den næste i køen af potentielle medarbejdere, som sidder uden for fabrikkens store solide hegn og venter på, at der skal blive et job til dem. Det stiller store krav til, at arbejdet organiseres så enkelt som muligt, fortæller salgs- og eksportchef Jesper Andersen fra RIVAL, som snart skal på sit andet besøg hos Pace Plastics i sydafrikanske Durban.

Kvindelig ledelse
Hos Pace Plastics er der fuld gang i produktionen. Fabrikken producerer plastrør og øvrigt fitting, og de leverer blandt andet udstyr til et kæmpeprojekt i Durban havn, hvor der arbejdes med udgravning af dybden i havnebassinerne.

Fabrikkens kvindelige ledelse - herunder administrerende direktør og ejer Lusanda Qupe - henvendte sig i 2008 til Danida for at søge om midler til modernisering af fabrikken. Det danske udenrigsministerium henvendte sig herefter til RIVAL. Man vurderede, at RIVAL havde de rette
kompetencer inden for produktion af rør, men også indenfor salg, logistik og ledelse i en produktionsvirksomhed til at kunne være samarbejdspartner og mentor for Pace Plastics i dette
projekt.

Lusandra Qupe og Andile Mdakanne fra Pace Plastics har både i 2008 og 2009 besøgt RIVAL for at se, hvordan man her gør tingene i praksis og for at sikre, at mentalitet, indstilling og kompetencer matcher.

Afsluttes i 2012
Jesper Andersen fra RIVAL har ligeledes besøgt Pace Plastics. Med på turen tog han RIVAL’s samarbejdspartner gennem flere årtier Ole Andresen. Ole har stor erfaring med rørvirksomhed fra en mangeårig ansættelse hos Nordisk Wavin.

Pace Plastics har fået 5 mio. kr. fra Danida til projektet, som netop er blevet godkendt her i januar 2011.

- Vi er utroligt glade for det skulderklap, det er, at vi er valgt som samarbejdspartner. Samtidig er det et meget givende projekt rent menneskeligt, siger administrerende direktør Henrik Holvad fra RIVAL.

- Næste fase i projektet er at få fastlagt de fælles målsætninger. Det er nogle af de ting, vi skal arbejde med på min næste tur til Durban. Herefter kan det egentlige arbejde med moderniseringen af fabrikken starte op. Vi forventer, at projektet er afsluttet ultimo 2012, siger Jesper Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094