23948sdkhjf

Rekordordre til Aalborg Engineering

Nyudviklet kedelanlæg sikrer en ordre på 200 mio. kr. - den største i virksomhedens historie.
Aalborg Engineering's kedelanlæg, SteamGen 10, har sikret virksomheden en rekordordre fra norske Finnfjord.

Om to år, når Aalborg Engineering har færdiggjort arbejdet med at installere to nye varmegenererende dampgeneratorer, vil overskydende røggas fra Finnfjords produktion blive omdannet til store mængder elektricitet, som i dag går op i den blå luft. Anlæggets kapacitet bliver på hele 224 GWh, hvilket svarer til 160.000 husstandes elforbrug.

- Vi er meget tilfredse med denne rekordordre på 200 mio. kr., særligt fordi SteamGen 10 er et nyt kedelprodukt uden reference. Denne ordre er den største i firmaets 10-årige historie og vil bidrage til at skabe endnu større vækst for Aalborg Engineering. Vi har for øjeblikket en ordrebeholdning på en halv milliard kroner, siger administrerende direktør i Aalborg Engineering Peter Overgaard.

Store forventninger til det nye kedelanlæg
- Vi forventer os meget af dette nye produkt, fordi mange internationale virksomheder har store energiforbrugende produktionsprocesser, hvor der udvikles varme røggasser, som bare går til spilde. Det er ikke hensigtsmæssigt for virksomhederne hverken økonomisk eller set ud fra miljøhensyn. Vi har stort fokus på miljøet og fokuserer på at udvikle højeffektive kedelanlæg, siger Peter Overgaard, og fortsætter:

- Vi har brugt flere år på at udvikle SteamGen 10 på basis af vores egen knowhow, og vi har tidligere været i dialog med et andet stort norsk firma, som var interesseret i et lignende anlæg med tilsvarende specifikationer.

Aalborg Engineering’s bidrag er del af et større energioptimeringsprojekt, med investeringer for i alt 512 mio. norske kr. Projektet er støttet med 175 mio. norske kr. af den norske regering som et skridt mod grøn og mere effektiv energi. Ud over at producere elektricitet vil anlægget også levere 125 GWh varme til et planlagt nærliggende træpillefabrik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095