23948sdkhjf

Presset stiger på vindmølle-underleverandører

Lavere indtjening hos vindmølleproducenterne forplanter sig ned i hele værdikæden.

Siemens Gamesa kunne for nylig annoncere et stort underskud, og Vestas måtte i forrige uge nedjustere sine forventninger til 2017.

Vindmølleproducenterne er under stigende pres fra kunderne for at levere lavere priser, og derfor er omkostningerne hos underleverandørerne også i fokus, skriver Børsen.

- Vestas fokuserer i høj grad på at udvikle ny teknologi og sikre lave omkostninger, hvilket vi i samspil med vores leverandører vil forsætte med at gøre. Vi mener, at der fortsat er store muligheder for at forbedre begge dele, siger pressechef Anders Riis til avisen.

Hos underleverandørerne er man ikke helt så optimistiske. Her har man gennem en del år mærket prispresset fra producenterne, men nu er grænsen ved at være nået, lyder det fra flere.

- Alle kan mærke, at der er nedgang i branchen, og vi kan ikke lave tingene meget billigere. Men vi må jo kigge på, om det kan lade sig gøre, men hvis det ikke kan det, så må kunden prøve et andet sted, siger administrerende direktør hos East Metal, Bent Juul Larsen, til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25