23948sdkhjf

1500 tons påsejlede rør får nyt liv i Mariager

Det bliver vores hidtil største opgave, lyder det fra direktøren.

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen har landet en ordre noget ud over det sædvanlige. Der er tale om intet mindre en 1500 ton plastikrør, der ved et uheld blev påsejlet under en transport til Algeriet, da et containerskib forsøgte en genvej bag om slæbebåden.

Det betød, at en del af de store rør blev ramt og endte så beskadigede, at de ikke kunne bruges til deres oprindelige formål. Rørene blev herefter slæbt ind på stranden ved Norwich på Englands østkyst, hvor de har ligget nogle måneder og afventet deres videre skæbne.

Øger produktion med 10 procent
Nu er de så på vej til Nordens største genanvendelsesfabrik for plast, Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, hvor de skal laves til en ny kvalitetsråvare til den europæiske plastindustri.

- Vi er stolte over, at vores virksomhed i Mariager i konkurrence med andre europæiske recyclingsfabrikker er blevet udvalgt, som dem der skal sikre en dokumenteret bæredygtig genanvendelse af de store rør. De 1500 tons vil forøge vores normale produktion med cirka 10 procent, siger Franz Cuculiza, administrerende direktør hos Aage Vestergaard Larsen A/S.

Udfordrer produktionsrutiner
Oprindeligt var rørene flere hundrede meter lange, men af hensyn til søtransporten til Danmark er de blevet skåret op i 12 meters længder på havnen i Lowestoft ved Norwich.

Hvert rør har en diameter på 2,5 meter og vejer næsten otte ton stykket. Fra Aage Vestergaard Larsens side anslår man, at det vil kræve cirka 250 vogntog, da der kan kun være et rør på et vogntog, at fragte rørene fra Aalborg Havn til Mariager i takt med, at de skal granuleres til en ny råvare.

- Det bliver vores hidtil største opgave og vi er alle meget spændte på at komme i gang med de store rør. Vi vil blive udfordret på alle vores normale produktionsrutiner, men vi har en erfaren medarbejderstab, som kan løse opgaven, siger Franz Cuculiza, administrerende direktør hos Aage Vestergaard Larsen A/S.

Produktionen af de store rør forventes at strække sig over hele 2018 og vil, sammen med andre forventede nye aktiviteter, betyde, at der skal ansættes flere medarbejdere hos Aage Vestergaard Larsen i Mariager.

De første rør ankommer til Aage Vestergaard Larsen A/S torsdag 26. oktober.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078