23948sdkhjf

Pilen peger opad for Ingemann Maskinfabrik

Underleverandøren har investeret i et Mazak-bearbejdningscenter, og 2010 tegner til at give plus på bundlinjen.
Kunderne begynder for alvor at røre på sig hos Ingemann Maskinfabrik, og så gælder det om at sørge for, at fleksibiliteten er i top.

- Derfor har vi investeret i et Mazak-bearbejdningscenter. Vi manglede noget til lidt hurtige opgaver. Det er jo det, der rører sig mest lige for øjeblikket – dels udviklingsopgaver og prototyper og små serier, siger direktør Helge Ingemann.

Skal kunne reagere hurtigt
Maskinen kan ikke helt matche virksomhedens største bearbejdningscentre, men med sine dimensioner på 1000x600x480 er der tale om en god maskine i mellemsegmentet.

- Den skal gøre, at vi kan reagere lidt hurtigere, og derfor er den vigtig i vores produktions-setup. Vores fabrik i Litauen kan ikke reagere så hurtigt, så den force er vi nødt til at have her i Danmark. Vi har i en periode fået nogle kolleger til at hjælpe med de opgaver, men behovet er nu blevet så stort, at vi hellere selv vil klare dem, forklarer Helge Ingemann.

Mazak’en er allerede blevet installeret på fabrikken i Roskilde, hvor man nu er klar til at køre de første opgaver for virksomhedens kunder.

Sorte tal i 2010
Og der kan hurtig blive god brug for den nye maskine, for Helge Ingemann mærker en stigende optimisme blandt kunderne. Det har givet ekstra travlhed hos underleverandøren, der derfor har ansat en ekstra maskintekniker.

- Vi fik simpelthen så travlt, at vi har udvidet bemandingen, og vi søger en mere. De sidste tre måneder har været opadgående, og vi har også i krisetiderne formået at få nye kunder, siger Helge Ingemann, der også godt tør garantere, at sidste års nul-resultat vil blive erstattet af sorte tal på bundlinjen i 2010.

- Efter de første ni måneder har vi overskud. Det har vi dels fået ved at skære til i 2009. Men dels er der også begyndt at komme flere ordrer. Mange af vores mellemstore og store kunder har de sidste 1½ år selv lavet det, de kunne, men det er ved at ændre sig nu, konstaterer Helge Ingemann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078