23948sdkhjf

Røde tal skal revancheres

Særligt to forhold bidrog til røde tal på bundlinjen for Salling Plast i 2016.
De seneste år har bundlinjen skiftet mellem sorte og røde tal for Salling Plast, og sådan endte det også i fjor for producenten af blandt andet plastrør.

Fra at den Ranum-baserede virksomhed i 2015 havde et overskud efter skat på 1,1 millioner kroner, gik det nemlig tilbage til et underskud på 5,5 millioner kroner i 2016.

En del af faldet hænger sammen med, at bruttofortjenesten fra det ene år til det andet er dykket med 18 procent til 39,9 millioner kroner.

Fjernvarme under pres
Bag de faldende resultater ligger særligt to forhold, der har spillet negativt ind på forretningen sidste år, forklarer direktør Palle Christensen.

For det første har selskabets hovedmarked, fjernvarmeindustrien, ligget underdrejet og derved betydet færre ordrer end tidligere.

Og for det andet har Salling Plast ikke været underleverandør til to store kunder, der sælger isoleringsmateriale til olieindustrien, da den lave oliepris har reduceret den generelle aktivitet inden for offshore-sektoren.

-De to store kunder var ellers med til at give os et rigtig godt 2015, som også var det første år, vi begyndte at levere til dem. Men på grund af olieprisfaldet har de simpelthen ikke haft det samme behov for vores produkter, siger Palle Christensen.

Sammen med ansættelsen af direktøren i oktober 2014 blev der i selskabets bestyrelse igangsat en større turn around-proces.

Den handler i grove træk om, at plastvirksomheden i fremtiden skal bestræbe sig på at få nye markeder - ikke blot geografisk, men også produktmæssigt.

Godt fra start i år

Og selv om sidste år gav et utilfredsstillende resultat set med de økonomiske briller, så begynder tiltagene fra den igangværende turnaround at vise deres effekt.

-Vi kan se, at vi i første kvartal 2017 har ligget 26 procent over den omsætning, vi havde i samme periode sidste år. Vi ved selvfølgelig, at vi ikke kan holde en fremgang på 26 procent gennem hele året, men det er rart med den gode start, siger Palle Christensen.

Direktøren forklarer den højere omsætning med en udvidelse af produktsortimentet, der blandt andet har betydet, at selskabet er begyndt at sælge mere til sine eksisterende kunder. Oveni er gamle bekendtskaber på kundesiden vendt tilbage til Salling Plast, hvilket også skæpper positivt i kasseapparatet.

-Det hjælper os lidt med det bredere produktsortiment, og at vi kommer bredere ud end tidligere. Men omvendt skal vi heller ikke regne med, at træerne gror ind i himlen. Vi ved godt, at vi står foran en svær tid inden for fjernvarmeindustrien, hvor der også er stor konkurrence om tingene, siger Palle Christensen.

-Vi kommer nok ikke ud med et voldsomt stort overskud i 2017, men jeg regner med, at vi får sorte tal på bundlinjen, tilføjer han.

Mulighed for eksport
De seneste år har Salling Plast i stigende grad set på eksportmuligheder, og selskabet har blandt andet leveret løsninger til England og Irland.

I sidstnævnte har selskabet været leverandør til Facebooks irske datacenter, som har modtaget nogle specielle rør til eksempelvis regnvandsafledning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096