23948sdkhjf

Kinesere holder liv i motorproduktion i Frederikshavn

Der arbejdes fortsat på MAN Diesel & Turbo, selvom produktionen skulle være lukket ned. Det er kunder i Asien, der puster liv i produktionen.
En mindre gruppe af de fyrede medarbejdere på MAN Diesel & Turbo har fået mulighed for at arbejde videre på fabrikken. Det skyldes, at kunder i Asien forlanger, at deres motorer bygges i Vesteuropa og ikke på licens i Asien, skriver Kanal Frederikshavn.

Produktionen af motorer skulle ellers være stoppet nu.

- Det er rigtigt, at vi har udskudt afgangstidspunktet for en mindre gruppe medarbejdere for at kunne færdiggøre den planlagte produktion af motorer - herunder enkelte motorer solgt i år – hvor kravet har været ”vesteuropæisk produktion”, oplyser direktør Poul Knudsgaard til radiostationen.

En trend eller ?
Set med optimistiske øjne kan man håbe på, at de kinesiske kunders krav om at få produceret i Europa vil puste liv i motorproduktionen i Frederikshavn.

- Hvorvidt dette er en trend, og om kunderne virkelig er villige til at betale meromkostningerne ved motorer produceret i Frederikshavn, kan kun tiden vise, siger Poul Knudsgaard, der samtidig understreger, at konjunkturerne ikke er vendt. Der er stadig lavkonjunktur på nybygningsmarkedet, tilføjer han.

MAN Diesel & Turbo er i gang med tilpasse sine salgspriser, da nicheproduktion er noget dyrere end storstilet industriproduktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079