23948sdkhjf

Populære produktionsteknologer

14 dage før den afsluttende eksamen har over en tredjedel af de studerende på produktionsteknolog-uddannelsen i Randers allerede job. To er sprunget ud som selvstændige, mens flere er blevet ansat i lokale virksomheder.

En af dem, der har fået job, er Nick Juul Petersen, som er blevet fastansat hos Unimec i Langå, hvor han også var i praktik. Han havde næsten pakket kufferterne for at tage på praktikophold i Vietnam, da en særlig lykkelig omstændighed fik ham til at søge praktik tæt på hjemmet i Randers. Det skriver Dania Erhvervsakademi i en pressemeddelelse.

- Vi fandt ud af, at min kæreste var blevet gravid, så jeg droppede Vietnam, fortæller han.

Helt tilfældigt faldt den 33-årige studerende over virksomheden Unimec, som han i dag kalder lidt af et lykketræf.

- Unimec var det første sted, jeg ringede til, så jeg har været heldig. Det er nemlig lidt et drømmested for mig, da alle deres maskiner er unikke og udviklet helt fra bunden. Det er lige nøjagtigt det, jeg godt kunne tænke mig at lave, siger han og roser uddannelsen for at ruste ham til jobbet.

- Studiet har været rigtig godt med nogle engagerede medstuderende og undervisere. Der har været gode muligheder for at sætte sig ind i tingene, og meget af det jeg ser i jobbet, kan jeg genkende fra studiet.

På egne ben
Mens mange af de studerende allerede har skrevet kontrakt med virksomheder, hvor de kan arbejde som for eksempel produktudvikler, optimeringskonsulent eller produktionschef, er der to, der har startet fælles virksomhed. Det er Christian Larsen og Dennis Gits Jensen, og deres fælles firma hedder Tecca, der tilbyder teknisk tegning og rådgivning.

- Virksomheder får tit rådgivende ingeniørfirmaer til at lave tekniske tegninger. Det er rigtig dyrt og slet ikke nødvendigt. Produktionsteknologer kan næsten det samme, og så er vi billigere, fortæller 37-årige Christian Larsen, der bor i Lystrup ved Århus.

Da de søgte praktiksteder, oplevede de, at flere firmaer gerne ville have deres hjælp, men ikke havde tid eller ressourcer til at lære dem op.

- Vi valgte derfor at starte et firma, som virksomheder kunne bruge til enkelte opgaver i stedet for at skulle ud og ansætte, lyder det fra 23-årige Dennis Gits Jensen fra Randers.

De tænker ikke over økonomi endnu, selvom det gør ondt at se medstuderende blive ansat til høje lønninger.

- Vi har givet det et halvt år, hvor vi bare skal tjene det samme som en SU. Derefter skulle vi gerne begynde at tjene de penge, vores medstuderende allerede er ved at tjene, siger Christian Larsen.

Studiet har været en god hjælp for springet ud i livet som selvstændige erhvervsdrivende.

- For det første har vi jo mødt hinanden, men vi har også lært en masse om procesoptimering og innovation, som vi virkelig kan gøre brug af i dag. Vi ved, hvad det vil sige at lave et projekt fra start til slut, fortæller Dennis Gits Jensen.

Ifølge de nyeste tal fra Teknisk Landsforbund er kun 4,7 procent af produktionsteknologer i Danmark jobsøgende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078