23948sdkhjf

I metalindustriens førerfelt

Brændstrup Maskinfabrik er med i kåringen af Entrepreneur of the Year takket være stadig investering i den nyeste teknologi
<i>Brændstrup Maskinfabrik er med i kåringen af Entrepreneur of the Year takket være stadig investering i den nyeste teknologi</i>

Brændstrup Maskinfabrik A/S i Hasselager ved Århus hører til i metalindustriens førerfelt, når det gælder ny teknologi. Her er langt til de sorte fag. Her er ingen åbne esser med sorte slagger eller dryppende smøreolie. Det meste kører i lukkede systemer, og umiddelbart ser det ud som om, de ansatte ligeså godt kunne møde i hvid skjorte.

Brændstrup Maskinfabrik har investeret for millioner i maskiner, som skal køre så meget som muligt for at tjene sig selv ind. Og at det går meget godt, kan man læse ud af selskabets regnskaber. De ligger i en klasse, der har givet Brændstrup Maskinfabrik adgang til det eksklusive selskab af virksomheder, der er med i kåringen Entrepreneur of the Year, som er et slags uofficielt dansk mesterskab i økonomisk vækst, skriver Århus Stiftstidende.

Laserskæring på Brændstrup Maskinfabrik- Under de markedsvilkår og med den konkurrence, der er indenfor vores branche, gælder det simpelthen om at optimere driften så meget som muligt, siger virksomhedens direktør, Claus Brændstrup.

Strategien med at investere sig ud af kriser følger Brændstrup Maskinfabrik fortsat, selv om diirektøren må erkende, at starten på 2003 ikke har været den bedste i firmaets historie.

- For første gang nogensinde har vi haft folk på arbejdsfordeling. Da vi alligevel ikke havde så meget at lave, valgte vi at sende en del af medarbejderne på pc-kursus.

Samtidig gjorde vi, som vi altid gør, når der er nedgang. Vi var ude at finde nye kunder. Heldigvis har vi godt med plads, så vi kan både tage nye kunder ind og producere for de gamle, siger Claus Brændstrup til Århus Stiftstidende.

Brændstrup Maskinfabrik har omkring 40 ansatte. Desuden tager man vikarer ind til at klare spidsbelastninger.

Chefen selv har ikke papir på det, han går og laver. Han er udlært klejnsmed.

For at supplere ledelsens praktiske erfaring med lidt teoretisk tyngde, tog Brændstrup Maskinfabrik i slutningen af 80’erne en professionel bestyrelse ind, og de seneste 13 år har den bestået af de samme personer.

- De har været vigtige rådgivere, ikke mindst på det økonomiske og strategiske område, siger Claus Brændstrup til Århus Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078