23948sdkhjf

Virksomhedernes salg lavere end sidste år

Men danske virksomheders køb faldt endnu mere i august, mest på grund af fald i importen
<i>Men danske virksomheders køb faldt endnu mere i august, mest på grund af fald i importen</i>

De momsregistrerede firmaers samlede salg var i august i år 1,5 pct. lavere end i august året før. Det indenlandske salg tegner sig for et fald på 1,3 pct. i forhold til august 2002. Fra april måned og fremefter har salget ligget lavere end i den tilsvarende måned i 2002. Set over de seneste tre måneder under ét er det samlede salg faldet med 1,6 pct. sammenlignet med året før, fremgår det af de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Firmaernes samlede køb faldt 2,4 pct. fra august i 2002 til august 2003. Faldet i august kan især tilskrives importen, mens det indenlandske køb kun var 0,9 pct. lavere end i august 2002. I perioden juni-august er det samlede køb faldet med 2,7 pct. i forhold til tilsvarende periode i 2002.

I tremåneders perioden juni til august har der været en stor stigning i salget inden for energi- og vandforsyning (11,3 pct.) i forhold til den tilsvarende periode året før. Desuden steg salget inden for offentlige og personlige tjenester (6,2 pct.) samt detail-handel (0,2 pct.) sammenlignet med tremåneders perioden året

I juni-august perioden faldt salget i alle andre hovederhverv sammenlignet med samme periode sidste år. Faldet var størst inden for landbrug, fiskeri og råstofudvinding (8,8 pct.), autohandel mv. (7,3 pct.), industri (3,5 pct.) og bygge og anlæg (3,5 pct.).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078