23948sdkhjf

Gratis tilbud til virksomhederne

Letløn gør det muligt at opfylde alle lønrelaterede indberetningspligter i en og samme arbejdsgang, når virksomheden alligevel laver løn
<i>Letløn gør det muligt at opfylde alle lønrelaterede indberetningspligter i en og samme arbejdsgang, når virksomheden alligevel laver løn</i>

De mange indberetninger og indbetalinger til forskellige myndigheder, som virksomhederne skal foretage i forbindelse med deres lønadministration, giver specielt for de små virksomheder anledning til meget administrativt bøvl, mener skatteminister Svend Erik Hovmand.

- Derfor har vi i regeringen lagt stor vægt på udviklingen af Letløn, der er et gratis internetbaseret indberetnings- og beregningssystem, gør det muligt at opfylde alle lønrelaterede indberetningspligter i en og samme arbejdsgang, når virksomheden alligevel laver løn, siger ministeren.

Skatteminister Svend Erik Hovmand- Virksomhederne har efterhånden kunnet anvende Letløn i over et år, og efter at de første børnesygdomme er overstået, er vores brugere blevet glade for Letløn. Derfor vil jeg gerne slå et slag for systemet, så mange flere kan blive opmærksomme på de fordele, som Letløn rummer.

Som bruger af Letløn kan man vælge enten at benytte sig direkte af Letløns beregningsordning, eller man kan indberette til Letløn ved hjælp af et af de lønsystemer, der er godkendt til Letløn (på Told-Skats hjemmeside findes en oversigt over godkendte lønsystemer).

- Med Letløns beregningsordning kan man lave lønberegninger ved at indtaste en bruttoløn i systemet. Letløn præsenterer herefter et beregningssvar, som virksomheden kan anvende som udgangspunkt for medarbejderens lønseddel. Indberetningen til de relevante myndigheder sker automatisk, når virksomheden godkender beregningssvaret. Letløns beregningsordning har indbygget skattekortoplysninger og eventuelle restancetrækkortoplysninger for alle ansatte. På den måde slipper virksomheden for at bekymre sig om administration af skattekort og restancetrækkort, fastslår Svend Erik Hovmand.

Uanset om virksomheden vælger at benytte Letløns beregningsmodul eller et godkendt lønsystem, kan den altså klare både lønberegning og indberetning til ATP, Told-Skat, Ferie-Konto, Danmarks Statistik og Dansk Arbejdsgiverforening i en og samme arbejdsgang - og hvis virksomheden ønsker det, kan der også ske automatisk betaling via Letløn.

- Ved årets udgang vil Letløn automatisk danne de årlige oplysningssedler for virksomheden. Virksomheden vil således blot skulle udskrive oplysningssedlerne og udlevere dem til deres ansatte. Letløn rummer således mange fordele for virksomhederne, men også for de medarbejdere, der er ansat i virksomheder, som indberetter via Letløn, vil der være fordele ved Letløn. Fra den 1. september 2003 har Told-Skat således åbnet for en tast-selv-service, hvor man ved anvendelse af sin tast-selv-kode kan få adgang til de oplysninger, ens arbejdsgiver har indberettet om en. Man vil således løbende have mulighed for at dokumentere sine indtægtsforhold, uanset om man for eksempel har mistet nogle gamle lønsedler, ligesom man vil kunne anvende oplysningerne til at kontrollere sine lønsedler, siger Svend Erik Hovmand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063