23948sdkhjf

Nye krav til valsede samlinger

Nu er der ved valsning af rør til rørplader mulighed for certificering af valseprocessen og valseoperatører efter en europæisk standard
<i>Nu er der ved valsning af rør til rørplader mulighed for certificering af valseprocessen og valseoperatører efter en europæisk standard</i>

Valsning af rør til rørplader i bl. a. varmevekslere har indtil nu været underlagt nationale standarder (f.eks. DIN) og/eller virksomhedsspecifikationer. Men nu er der for køleudstyr under tryk udkommet en foreløbig standard, den såkaldte prEN 14276-1, hvis punkt 7 omhandler valsning af rør.

Grunden til at standardisere er, at kendskabet til samlingernes styrke og egnethed normalt er begrænset til, om samlingen holder tæt ved en trykprøvning samt ved efterfølgende drift. Derfor må der ved samlinger, som forventes at have en beregningsmæssig styrke, kunne opnås en indikation af styrken via en mekanisk afprøvning. Ydermere anses valsesamling under tryk som en blivende sammenføjningsmetode i trykudstyrsdirektivets punkt 4, hvor der stilles krav om godkendelse af både procedurer og operatører. Alt efter udstyrets størrelse skal godkendelse foretages af bemyndiget organ/godkendt tredjepart.

Selvom standarden endnu ikke er udsendt som en endelig, godkendt standard, vil FORCE-Dantest CERT anvende den som grundlag for både proces- og operatørcertificeringer.

Valsning af kobberrørGodkendelse af valseproceduren foregår ved, at fremstillingsvirksomheden udarbejder Expansion Procedure Specification, EPS, på dansk ”Valseprocedurespecifikation”, som beskriver, hvorledes valseprocessen foregår. Virksomhederne kan desuden have interne instruktioner vedrørende samme, men disse er ikke obligatoriske. En EPS indeholder oplysninger om væsentlige parametre, i hvilke en given ændring vil medføre betydelig ændring af samlingens egenskaber. EPS’en skal bl.a. oplyse om grundmaterialer for rør og rørplade, dimensioner (tykkelser, diametre), rørmønster, samlingsdesign, overfladebeskaffenheder, ekspansionsfaktor, valselængde, evt. valserækkefølge, anvendt udstyr, evt. limning eller pakning o.lign.

Der valses et testemne, som er repræsentativt for produktionen. Emnestørrelsen skal tilpasses de efterfølgende prøvninger. Før igangsætning af prøven skal der foretages en opmåling af hullerne, rørene, rørpladen og mønstret. Efter valsning foretages en visuel inspektion, og der måles atter på rørene, indvendig diameter og valselængde. Efterfølgende prøvning sker ved en udrivningstest eller 10 efterfølgende trykprøvninger, afhængig af produktkravene. Hver valseprocedureprøve giver et begrænset gyldighedsområde, f.eks. samme typer af grundmaterialer eller indenfor +/- 25% af flydespændingen, samme rørdiameter og tykkelse, samme ekspansionsfaktor, samme rørmønster og samme valser og valseudstyr. Altså meget begrænset. Dette kan gå hen og blive til en del valseprocedurer. En procedure har evig gyldighed, såfremt de væsentlige forhold i proceduren ikke ændres, udover hvad standarden tillader.

Certificering af valseoperatører foregår enten ved, at operatøren udfører ovennævnte procedureprøve eller en tilsvarende prøve, hvor der følges en EPS. Afprøvningen består af en visuel inspektion, en dimensionsopmåling af hullerne, rørene, rørpladen og mønstret, og til sidst en afsluttende trykprøvning iht. produktkrav. Gyldighedsområdet for operatøren vil svare til EPS´ens gyldighedsområde.

Certifikater har en gyldighed på 3 år, mod at operatøren kontinuerligt arbejder med valsning og ikke har en afbrydelse på mere end 6 måneder, ligesom der ikke er grund til at tvivle på operatørens evner og udførte arbejde. Certifikatet skal opdateres ½-årligt.

ovennævnte certificeringer kan det nævnes, at acceptkriterierne til ikke-destruktiv kontrol er enten en kontrol af valsetrykket, en måling af rørenes indvendige diameter før og efter, eller en måling af reduktionen i rørtykkelsen. Desuden skal der foretages en trykprøvning, som også er beskrevet i prEN 14276-1.

Der kan slutteligt gøres opmærksom på, at såfremt samlingen også indeholder en svejsesøm eller alene er sket ved svejsning, skal standarden EN/ISO 15614-8 anvendes.

FORCE Technology er som godkendt tredjeparts- og bemyndiget organ et oplagt valg til overværelse og afprøvning af ovennævnte certificeringer.

Tekst: FORCE Technology

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125