23948sdkhjf

Værftsarbejderne skal med på den grønne bølge

Nu skal det undersøges, hvordan værftsarbejdere kan omskoles til at bygge hav-vindmøller og andet indenfor den grønne offshore industri.
Den viden, som værftsarbejderne på Lindø ligger inde med, kan blive værdifuld, når skibene afløses af grøn offshore energi.

De nye opgaver betyder samtidig, at der er behov for omskoling af arbejdskraften. Nu skal et projekt med 2,1 mio. kr. i støtte fra Syddansk Vækstforum kortlægge, hvad det kræver af viden for at kunne arbejde med grøn offshore energi.

Brug for bedst mulig arbejdskraft
- Der er ingen tvivl om, at der i årene frem kommer mange nye arbejdspladser inden for grøn offshore. Netop derfor er det vigtigt, at vi har fokus på at skaffe den bedst mulige arbejdskraft, og vi vil bygge videre på den viden, der allerede er til stede, siger Carl Holst, regionsrådsformand, og formand for Syddansk Vækstforum.

Det kommende testcenter på Lindø får brug for dele af den arbejdskraft, som bliver frigjort på værftet over de næste to år, men det er ikke sikkert, at fx en svejser fra værftet direkte kan bruge sine evner, når der skal laves fundamenter til havvindmøller. Derfor er der brug for efteruddannelse.

Pengene til projektet hentes fra Syddansk Vækstforums særlige akutpulje på 15 mio. kr., som er oprettet for at hjælpe virksomhederne i kriseramte områder med omstilling til nye forretningsområder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094