23948sdkhjf

Vindeventyr for sydfynsk industri

Omstilling fra fiskefartøjer til vindmøller betød udvikling i gazelle-fart for metalvirksomhed på Langeland
Da den lille langelandske metalvirksomhed Alustål i 1994 begyndte at forlade det svære marked for produktion af fiskefartøjer, var det indledningen på et opsving, der har haft betydning for såvel Langeland som hele Sydfyn. Alustål begyndte nemlig at lave tårne til vindmøller, og siden har alle pile kun peget stejlt opad - ikke mindst efter, at virksomheden i 1999 blev købt af vindmølle-koncernen NEG Micon, skriver dagbladet Børsen.

NEG Micon Steel A/S, som virksomheden nu hedder, er i de seneste fire år vokset ikke mindre end 2004 procent - et tal der sikrer en suveræn førsteplads blandt gazellerne i Fyns Amt.

Siden 1994 er medarbejdertallet i selskabet steget fra 65 til 405 - 215 i Rudkøbing og 115 i Svendborg og desuden 75 ansatte på det tidligere Wind World i Skagen, der er beskæftiget med at fremstille nav til møllerne. Alene siden sommerferien er der ansat 30-40 nye medarbejdere i Svendborg og Rudkøbing.

Antallet af funktionærer er vokset kraftigt siden NEG Micons overtagelse og i takt med at flere og flere opgaver inden for bl.a. udvikling, design og indkøb er flyttet fra hovedkontoret til Langeland.

I Svendborg har virksomheden meget symbolsk overtaget det store areal, som igennem flere menneskealdre var hjemsted for byens stolthed, det nu lukkede Svendborg Værft. Her losses skibe med stålplader, som forarbejdes og sendes videre til fabrikken i Rudkøbing eller til en underleverandør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093