23948sdkhjf

Finanskrise stopper Semco-vækst

2009 bød på et fald i omsætningen hos den ambitiøse offshore-koncern. Ledelsen tror dog fortsat på kraftig vækst på langt sigt.
Der skal efterhånden lidt af et mirakel til, hvis Semco skal leve op til den ambitiøse vækstplan ”Log-On 2010”, som indebærer en fordobling af omsætningen i forhold til 2007-niveau ved udgangen af 2010. Det skriver Børsen.

I hvert fald viser regnskabet for 2009 tilbagegang hos Esbjerg-koncernen. Omsætningen endte på 1,332 mia. kr., hvilket er en tilbagegang på 15 % og nogenlunde identisk med niveauet fra 2007.

Trægt norsk marked
Samtidig måtte koncernledelsen også notere et markant fald i overskuddet. Her faldt resultat før skat fra 45,1 mio. kr. i 2008 til 10,5 mio. kr. i 2009. Administrerende direktør Erik Gaj Nielsen vil dog ikke lægge vækstambitionerne på hylden.

- Da vi lavede planen i sin tid, havde vi ikke forudset finanskrisen. Markedet har ændret sig voldsomt siden, og derfor regner vi også med, at 2010 bliver på samme niveau. Men derefter har vi en forventning om, at markedet vil vokse igen. Vi kan se, at der er en hel del engineering-opgaver, som begynder at fylde pipelinen. Der er jo et vist tidsperspektiv i den slags projekter her, men det peger den rigtige vej, siger han til Børsen.

Han forklarer, at tilbagegangen i 2009 desuden skyldes svag udvikling i koncernens aktiviteter i Norge, hvor der stadig er vanskelige konkurrenceforhold, fordi der ofte udbydes meget store projekter, som i realiteten kun kan håndteres af de to norske konkurrenter Aker og Aibel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11