23948sdkhjf

Gamesa ind i offshore-krigen

Den spanske vindmølleproducent har underskrevet et Memorandum of Understanding med den tyske vindteknologi-virksomhed Bard.
Bard har udviklet en af verdens største havvindmøller på 5 MW og har en portfolio på ca. 5.000 MW offshore vindkapacitet på forskellige stader i Tyskland og Holland. Selskabets første vindmøllepark er for tiden under konstruktion i Tyskland.

Ifølge aftalen med Gamesa skal de to selskaber nu i fællesskab udvikle og markedsføre havvindmøller. Som et led i aftalen har Gamesa købt en ejerandel i Bard.

Strategisk samarbejde
For begge parter er der tale om et stærkt strategisk samarbejde. For Gamesa er det muligheden for at træde ind på et marked med stærkt stigende efterspørgsel, og for Bard er det en mulighed for stærk vækst.

- Ved at samarbejde vil Gamesa og Bard blive førende spillere på det globale offshore marked ved at kombinere Bards teknologi og førende position på det tyske marked med Gamesas industrielle, finansielle og marketingmæssige muskler på de tre markeder, der har størst potentiale i fremtiden, nemlig Europa, USA og Asien, siger Jorge Calvet, bestyrelsesformand for Gamesa.

- Bard byder den stærke interesse fra Gamesa velkommen og tror på, at samarbejdet bringer store muligheder for den fremtidige vækst hos begge parter, siger Heiko Ross, administrerende direktør hos Bard Holding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094