23948sdkhjf

Komposit og arkitektur forenes – belønnes med fornem pris

Vicki Thake har modtaget Danish Composite Award, som den første arkitekt nogensinde.

Arkitekt Vicki Thake er i skrivende stund ved at færdiggøre en erhvervs ph.d., der med et nyt syn på fiberkompositter har til formål at forny vores byggetradition.

Hendes projektet undersøger fiberforstærkede polymerkompositters (FRP) materialesystem, dets fiberretninger og transparente egenskaber. Fokus er fremtidens parcelhus, hvor fiberforstærkede polymerkompositter er udgangspunktet for alle flader og anvendt både som konstruktion og dekoration.

Med denne afhandling bliver Vicki Thake den første arkitekt til at modtage Danish Composite Awards, skriver Plastindustrien i en pressemeddelelse.

Relevans for byggeriet
Danish Composite Award er en årlig pris, der uddeles af Plastindustriens Kompositsektion. Prisen uddeleles på sektionens årsmøde, der afholdes den 1. juni i Industriens Hus, hvor Vicki Thake også vil give et oplæg om sit projekt.

Erhvervs ph.d.‘en forventes at blive færdig til sommer, og for Vicki Thake er prisen et stort skub i den rigtige retning:

- At modtage prisen betyder rigtig meget for mig, det er en kæmpe medvind at få. Det betyder, at der i branchen er anerkendelse og forståelse for, at man kan se materialet på en anden måde end den traditionelle, og det kan forhåbentligt også hjælpe til, at bygningsindustrien er åbne overfor nye måder at bruge materialet på, fortæller Vicki Thake.

I udvælgelsen af Vicky Thake som vinder har juryen blandt andet lagt vægt på, at projektet understreger kompositters relevans i byggeriet.

- Projektet har vist, at anvendelsen af fiberforstærkede polymere kompositter er relevante i nutidigt byggeri og kan lede til nye innovative og socialt bæredygtige løsninger af høj arkitektonisk værdi, udtaler Klaus Kamper, formand for Plastindustriens Kompositsektion og repræsentant for Jupiter Group.

Samarbejde med industrien
Vicky Thakes ph.d.-afhandling er tilknyttet et igangværende udviklingsprojekt på KHR Architecture i samarbejde med arkitekt og professor Jan Søndergaard.

Udover dette samarbejde og Jan Søndergaard som vejleder, er også forskning involveret i form at forskningscenteret CITA (Center for Informationsteknologi og Arkitektur ved Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering), ligesom industrien spiller en stor rolle.

Kompositvirksomheden Fiberline Composites, med direktør Henrik Thorning som vejleder, har i høj grad bidraget med viden og vejledning om materialet, ligesom de leverer alle kompositdele til det parcelhus, KHR Architecture netop er i gang med. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424