23948sdkhjf

Semco bygger fabrik i Vietnam

Nyt produktionsanlæg i havnebyen Vung Tau ventes inden for et år at have 45 medarbejdere. Det sydøstasiatiske marked for beboelsesmoduler og opgraderinger af rigge er større end Nordsø-markedet.
I et joint venture med en lokal partner etablerer Semco Maritime egen produktion i Vietnam, hvor et byggeri med fabrik og administration vil stå færdigt i løbet af november. Produktionen af beboelsesmoduler til jack-up-rigge i Sydøstasien indledes i februar, og inden for et par år skal Semco Maritime Vietnam også foretage opgraderinger af rigge.

- Da vi analyserede markedet, var der over 70 rigge ud for Indokina på vanddybder, vi er fortrolige med, og dermed er underlaget væsentligt større end i Nordsøen. Faciliteterne var oprindeligt planlagt til produktion i sommeren 2009, men på grund af den globale krise forsinkede vi selv projektet. Vore forventninger er, at markedet nu vil udvikle sig lige så gunstigt som det hjemlige, der har været i fremgang i andet halvår og er på højde med i fjor, siger Vice President i Rig Projects Hans-Peter Jørgensen.

Semco Maritime deltager for første gang i messen Vietnam Saigon Oil & Gas Expo i Ho Chi Minh City i dagene 29.-31. oktober, dels for at udbygge kendskabet til markedet, og dels for at hente projekter til udførelse på den nye fabrik i 2010. Virksomhedens lokale partner har et stort lokalkendskab og havde på forhånd en udviklingsplan med opbygning af kajfaciliteter på den grund i havnebyen Vung Tau ved Mekong-flodens udmunding, hvor det godt 2.200 kvadratmeter store byggeri er placeret.

I spidsen for Semco Maritime Vietnam er den hidtidige chef i Norge, Sigvald Vik, og foruden ledende danske medarbejdere vil staben i den første fase bestå af 15-20 lokale medarbejdere, der ansættes i begyndelsen af 2010. I takt med ordreindgangen forventes det, at Semco Maritimes hidtil største produktion i udlandet vil have omkring 45 medarbejdere inden for et år. I forvejen er der mindre produktionsanlæg i Dubai og Singapore.

- I den fremtidige udvikling af olie- og gassektoren med nye felter vil Asien tegne sig for en væsentlig del, og den vækst ønsker vi at få del i, siger Hans-Peter Jørgensen.

På oliefelter ud for Vietnam, Laos, Cambodja og andre olieproducerende lande i Sydøstasien har de fleste rigge en fortid i Europa og Mellemøsten, og firemandskabinerne trænger til en opgradering med mere plads til både den faste stab og servicefolk. Semco Maritime går efter projekter i størrelsen 3-20 mio. dollar, og gerne større, og vil tilbyde pakkeløsninger med 16-20 sengepladser.

Kilde: Semco Maritime - http://www.semco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141