23948sdkhjf

Vækst-Invest Nordjylland investerer i Danfoil Production

Investeringen er foretaget på grundlag af en ambitiøs vækstplan, hvor Danfoil vil fokusere på internationale markeder.
Vækst-Invest Nordjylland og ledelsen i Danfoil har indgået aftale med selskabets ejerkreds om at indgå i denne ved en kapitalforhøjelse i Danfoil. Efter kapitalforhøjelsen vil Danfoil således have tre aktionærgrupper; de eksisterende aktionærer (Søren Kalstrup og Maskininvest AS), selskabets
direktion og bestyrelsesformand (Torben Gregersen, Jesper S. Madsen og Christian Sørensen) samt Vækst-Invest Nordjylland A/S.

Kapital til en styrket salgsstrategi
Kapitaltilførslen har til formål, at forbedre salgsindsatsen i udlandet, uden at nedprioritere det høje serviceniveau for danske kunder. Tværtimod forventer Danfoil at udbygge samarbejdet med eksisterende og nye danske forhandlere. Målsætningen for Danfoil er en tredobling af omsætningen inden for de næste fem år, mens der samtidig forventes en markant forbedring af selskabets indtjening. Med Vækst-Invest Nordjylland og ledergruppen som nye aktionærer kan Danfoil realisere sin ambitiøse vækstplan.

Danfoil er en etableret virksomhed med snart 20 års historie bag sig. Søren Kalstrup har i hovedparten af virksomhedens levetid været den drivende kraft sammen med sin hustru, Margit Kalstrup. Sidstnævnte var direktør i Danfoil fra 2004 og frem til 2008, hvor Torben Gregersen overtog posten.

Ansættelse af teknisk direktør
For at understøtte den ambitiøse salgsstrategi har Danfoil ansat Jesper S. Madsen, tidligere teknisk chef ved JUN-AIR, som teknisk direktør. Han skal sikre et øget fokus på kvalitetsstyring, indkøb, en nytænkende produktudvikling og optimering af produktionen.

Bestyrelsesformand og aktionær Christian Sørensen udtaler:

- Danfoil har i mange år haft et uudnyttet potentiale, der aldrig helt er kommet til sin ret. Men med kapitaludvidelsen kan selskabet nu realisere potentialet, hvor fokus bliver en høj teknisk kvalitet og en markant styrkelse af salget. Det er desuden meget glædeligt, at de eksisterende aktionærer fortsætter med en væsentlig ejerandel i virksomheden, og dermed en stærk tilknytning og fortsat opbakning. Margit Kalstrup vil fortsat være en vigtig ressource for Danfoil, især i forholdet til servicering af eksisterende kunder og forhandlere.

Administrerende direktør i Danfoil Torben Gregersen udtaler:

- Med en struktureret salgsindsats forventer vi at kunne tilknytte en række internationale forhandlere og kunder, og med Vækst-Invest Nordjylland kan vi afsætte ressourcer til at vokse udenfor Danmark, mens vi samtidig vil fortsætte med at prioritere indsatsen over for vore danske forhandlere og kunder. Jeg ser desuden frem til, at Jesper S. Madsen skal løfte opgaven som teknisk direktør og bibringe Danfoil stærke tekniske kompetencer til den videre produktudvikling.

Direktør for Vækst-Invest Nordjylland, Søren Mølgaard Kristensen udtaler:

- Ledelsen i Danfoil har de seneste 12 måneder udarbejdet en omfattende revurdering af virksomhedens strategi. Vores konklusion har været, at ledelsen har de rigtige kompetencer og ideer, som kan gøre virksomheden til en meget stærk vækstvirksomhed – hvor eksport kommer til at fylde meget i årene der kommer. Med investeringen i Danfoil ser vi frem til i samarbejde med virksomhedens ledelse at realisere strategien og det potentiale, der tydeligvis er i Danfoil. Marksprøjterne fra Danfoil er et stærkt og innovativt dansk produkt, som vil kunne fortsætte succesen på eksportmarkederne – i første omgang de europæiske nærmarkeder.

Kilde: Vækst-Invest Nordjylland - http://www.vaekst-invest.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093