23948sdkhjf

HI 2009: Spar på energien med MJK Connect

MJK Connect er en multianvendelig pumpestyring og SRO-enhed i én og samme enhed. Med fokus på energiforbruget og stigende energipriser er styringen derfor et fornuftigt valg til styring pumper i spildevands- og vandforsyningsanlæg.
På HI 09 i MCHJ Messecenter Herning præsenterer MJK Automation A/S produktet, hvor der i alle led er indtænkt enerti-optimering. Med en Connect får man som standard feature flere energibesparende funktioner til styring af pumper i anlæg til både spildevandsanlæg og vandforsyning.

Enheden er både let at montere, enkel og hurtig at konfigurere, og funktionerne til optimering af energiforbruget skal blot aktiveres for at opnå besparelsen.

Fordelen ved at benytte MJK Connect løsningen er, at alle funktioner allerede er til stede. Forbindelse til SCADA-systemet er standardiseret, kommunikationsmoduler installeres let, uanset om det er GSM, GPRS eller ethernet. Der skal altså hverken foretages beregninger på forhånd eller skrives særlig software, ligesom der ikke skal foretages speciel justering under idriftsættelsen.

Med Connect kan man fjernstyre pumpernes start og stop. Setpunkterne kan indstilles via fjernkommunikation, så overvågningsanlæggets computer kan mindske intervallerne mellem start og stop i perioder med lille flow, mens de kan øges under spidsbelastningsperioder under for eksempel regnvejr. Ved kraftig regn kan pumperne tvangsstoppes, og ledningsnettet kan benyttes som reservoir, så overløb og tilbagepumpning undgås.

Connect kan energioptimere driften af pumperne, så der flyttes mest muligt vand til mindst muligt energiforbrug. De maksimale energibesparelser opnås ved at montere frekvensomformere på pumperne, så pumperne til enhver tid kører med det omdrejningstal, der er mest økonomisk under hensyntagen til at spildevandet skal pumpes væk.

Med Connect er installationen meget enkel, idet frekvensomformere og en eventuel flowmåler blot forbindes med et 2-leder modbus signalkabel, da både Connect, frekvensomformerne og MagFlux flowmåler benytter modbus kommunikation.

Connect kan også eksekvere en kombineret tids- og mængdestyring af tilbagepumpning på ledningsnettet, så pumperne prioriteres til at pumpe i perioder, hvor renseanlægget er mindst belastet.

På mange vandværker opnås bedre filterdrift og store energibesparelse ved at omdrejningsregulere råvandspumperne. Hvis volumen i rentvandstanken tillader det, styrer Connect omdrejningstallet på råvandsboringerne, så pumperne også her arbejder mest driftsøkonomisk. Ved et forudvalgt lavt niveau i renvandstanken øger Connect automatisk pumpernes omdrejningstal, så indpumpningen prioriteres.

Når der er frekvensomformere på pumperne, kan den optimale sekvens mellem antal pumper i drift og deres hastighed bestemmes af Connect, så pumperne arbejder ved deres optimale omdrejningstal.

Connect kan prioritere pumpning om natten (hvis forbruget i øvrigt tillader det), så en eventuel døgntarif på afregning af elektricitet udnyttes optimalt.

Kilde: MJK Automation - http://www.mjk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078