23948sdkhjf

HI 2009: Nyt ECO elektrisk-hydraulisk hybridanlæg giver store energibesparelser

Presset for at beskytte miljøet og skære energiforbruget ned er større end nogensinde. Det er en udfordring, som Kawasaki har taget op, hvilket har resulteret i det nye ECO Servo Systemet, som sparer op til 70 % af energien i forhold til konventionelle hydrauliske pumpesystemer.
PMC Hydropower A/S i Esbjerg viser det første anlæg i Danmark. Det sker på HI 2009, som 1.–4. september finder sted i MCH Messecenter Herning.

ECO Servo Systemet består af en hydraulisk pumpe (baseret på den velkendte K3VL-serie fra Kawasaki), en servomotor eller en frekvensomformerdrevet elmotor samt en controller, der kan styre retning, tryk og flow samt motor- og pumpehastighed.

Anlægget kan arbejde i både åbne og lukkede hydrauliske systemer, og det arbejder kun, når der er brug for energi. Det kan fås i mange størrelser op til 90 kW.

ECO Servo Systemet er meget kompakt og støjsvagt. I forhold til konventionelle hydraulikanlæg er der færre ventiler, en mindre tank og et reduceret kølebehov, hvilket medfører, at en egentlig køler sjældent er nødvendig. Det betyder kostoptimering og færre krav til vedligehold.

Kilde: PMC Hydropower - http://www.pmchydropower.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11