23948sdkhjf

Nordisk Wavin hårdt ramt af krisen

Rørproducentens regnskab for 2008 blev stærkt påvirket af opbremsningen i byggebranchen. Omsætningen faldt med 11 %, mens resultatet før skat endte knap 118 mio. kr. lavere end udbyttet i 2007.
Dalende omsætning, stigende råvarepriser og nedgangen i byggebranchen angives som de primære årsager til, at Nordisk Wavin i 2008 måtte se sit overskud svinde ind fra 204,1 mio. kr. til 86,6 mio. kr. før skat:

- Driftsresultatet blev 36,0 mio. kr. mod 88,0 mio. kr. i 2007, svarende til et fald på 59 %. Det store fald i indtjeningen skyldes, ud over faldet i omsætningen, at priserne på råvarer i 2008 i perioder var meget høje, og på grund af nedgangen i byggebranchen var det ikke muligt at gennemføre prisstigninger, forklarer administrerende direktør Ole Arenfeldt Jensen.

Han fortæller, at faldet i omsætningen er kommet hurtigere og med større effekt end forventet, og de gennemførte rationaliseringer har ikke i tilstrækkeligt omfang kompenseret for opbremsningen i markedet.

Nordisk Wavin sagde i 2008 farvel til 83 medarbejdere og yderligere 50 er afskediget i år. Samlet set har virksomheden reduceret med 133 ansatte siden 1. januar 2008, svarende til 29 %.

- Det har været helt nødvendigt at tilpasse organisationen til den faldende efterspørgsel. Vi kan p.t. ikke registrere nogen positiv effekt af renoveringspuljen. Nedgangen i nybyggeriet er desværre meget voldsom i forhold til de politiske tiltag for at stimulere renoveringsarbejder. Jeg kan kun opfordre politikerne til at fremskynde de offentlige anlægs- og infrastrukturprojekter. Det kan kun gå for langsomt med at udvide og renovere kloakkerne, så vi kan undgå fremtidige oversvømmelser, slutter Ole Arenfeldt Jensen.

Om Nordisk Wavin
Wavin i Danmark blev grundlagt i 1957 og beskæftiger i dag ca. 350 medarbejdere i Hammel og Horsens. Hammel er hovedsædet for Nordisk Wavin, som totalt beskæftiger ca. 700 medarbejdere i de nordiske lande og Baltikum.

Nordisk Wavin er endvidere del af Wavin-koncernen i Holland, som er den førende leverandør af rørsystemløsninger til de europæiske markeder inden for afløbs-, vand- og VVS-sektoren. Wavin er repræsenteret i 28 lande og beskæftiger ca. 7.000 medarbejdere.

Kilde: Nordisk Wavin - http://dk.wavin.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078