23948sdkhjf

Atter overskud hos AO Johansen

VVS-grossisten er ramt af finanskrisen, men formåede alligevel at komme ud af første kvartal med sorte tal på bundlinjen.
AO-koncernen realiserede i første kvartal 2009 en omsætning på i alt 515,9 mio. kr. mod 684,5 mio. kr. i 2008. Resultat af primær drift udgjorde 9,7 mio. kr. mod 3,4 mio. kr. året før, og koncernen realiserede et positivt resultat før skat på 2,1 mio. kr. mod et negativt resultat på 3,0 mio. kr. i første kvartal 2008.

- Nedgangen i omsætningen kan henføres til den verdensomspændende økonomiske krise, der har medført et kraftigt fald i aktivitetsniveauet inden for byggebranchen. Derudover har en stram kreditpolitik samt en øget fokus på dækningsbidraget medført et mindre fald i markedsandele, skriver AO Johansen i sin kvartalsrapport.

Overskuddet på 2,1 mio. kr. er i overensstemmelse med det forventede, og selv om finanskrisen gør det vanskeligt at forudsige fremtiden, fastholder man de økonomiske forventninger om et positivt resultat i 2009. For andet kvartal 2009 forventes yderligere nedgang i omsætningen i forhold til samme periode 2008 grundet påskens placering samt et yderligere fald i ReMoVe-markedet.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099