23948sdkhjf

Fod under eget bord

Klumme: CenSec (Center for sikkerhedsindustrien i Danmark) blev etableret som en forening den 7. juni 2007 med ”Center For Underleverandør” i Herning som driftoperatør.
Den 1. februar 2009 har CenSec etableret sit eget sekretariat med adresse på Karup Lufthavn. Sekretariatet er bemandet med tre medarbejdere og skal videreføre og optimere det arbejdet, der blev igangsat, da CenSec i 2007 blev etableret som en forening. Sekretariatet er kommet godt i gang med arbejdet og ser frem til at kunne hjælpe virksomheder, der ønsker at arbejde med forsvarsindustrien.

CenSec har i dag ca. 75 medlemsvirksomheder fordelt over hele landet og en række forskellige brancher.

Hvad kan CenSec hjælpe med?
CenSec er et videncenter, der skal understøtte en udvikling, hvor der på baggrund af totalforsvarsopgaven skabes et tværgående samarbejde med henblik på at øge danske virksomheders direkte eller indirekte deltagelse i leverancer til dansk og international totalforsvar.
  • CenSec skal medvirke til at bringe aktørerne sammen på tværs af traditionelle fag- eller brancheopdelinger.
  • CenSec skal bidrage til at videreudvikle og tilføre virksomhederne kompetencer.
  • CenSec skal medvirke til at skabe industriel vækst, tilføre videnstunge arbejdspladser, medvirke til via netværk, vidensoverførsel, forskning og udredning at udvikle de kompetencer, der styrker industriens samlede konkurrenceevne.
  • CenSec skal medvirke til, at virksomhederne på sigt kan agere som en mere international aktør inden for forsvars- og sikkerhedsindustrien.

Hvilke resultater har CenSec opnået siden 2007?
- Jeg vil her nævne en række af de projekter og aktiviteter, vi de sidste par år har arbejdet med i CenSec. Det tager tid at opbygge en ny organisation, men det er min vurdering, at vi er kommet godt i gang og har fået fodfæste i branchen. Forsvarsindustrien er præget af store internationale virksomheder, hvor det kan være vanskeligt at finde og komme i kontakt med de rigtige personer. Markedet bygger på personlige relationer og kontakter. Det er ofte tale om et langt tidsperspektiv, hvor der kan gå år, fra et projektet starter, til det giver ordrer. Det kræver tålmodighed og vedholdenhed. Det er svært – men det kan lade sig gøre, siger Anton Villadsen, administrerende direktør for CenSec.

Nedenstående er en række af de projekter og aktiviteter, der er gennemført siden 2007:
  • CenSec har etableret sig som en del af den danske forsvarsindustri og er en vigtig del af forsvarsindustrien i Danmark.
  • CenSec har sat fokus på de muligheder, danske virksomheder har i forbindelse med indkøb og produktion af forsvarsmateriel, herunder hvilke muligheder reglerne for modkøb giver virksomhederne.
  • CenSec har haft kontakt med en række udenlandske producenter i forbindelse med tilbudsgivning og salg til dansk forsvar, Boeing, Sikorsky, SAAB, FFG i Flensborg, MARSHALL i England m.fl.
  • Der er indgået modkøbsaftaler med fem medlemsvirksomheder og Boeing i forbindelse med køb af kampfly.
  • En række af CenSec’s medlemsvirksomheder har fået ordrer hos Danish Aerotech, Hydrema, Terma A/S og Focon.
  • CenSec har udviklet et kvalitetscertificeringskoncept med Trier Christensen maskinfabrik i Viborg som projektvirksomhed. Trier Christensen blev ISO 9000 certificeret i januar 2009.
  • CenSec har gennemført en række salgs- og marketingsfremstød i ind og udland blandt andet i England og Tyskland.
  • CenSec har gennemført en række konferencer og match-making møder med deltagelse af en række udenlandske virksomheder.
  • CenSec har opbygget viden om forsvarsindustrien i ind- og udland.
  • CenSec har i samarbejde med Aalborg Universitet gennemført en undersøgelse af forsvarsindustrien i Danmark; ”Industrisamarbejde om forsvarets materielindkøb”.
  • CenSec har etableret samarbejde med myndigheder, Erhvervs- og Byggestyrelsen og Dansk industri – FAD.
  • CenSec har opbygget netværk og kontakt mellem CenSec´s medlemmer.
  • CenSec har deltaget i flere udviklingsprojekter, herunder, Future Soldier, Head Gear m.fl.
  • Et af CenSec´s nye og store projekter er ”Samtænkning mellem civil og militær indsats i internationale operationer”.

Det fortsatte arbejde
CenSec har i samarbejde med Region Midtjylland ansøgt to fonde om midler til at gennemføre en række projekter de kommende tre år. Ansøgningen understøtter, udvikler og intensiverer det arbejde, der allerede er sat i gang.

Ansøgningen omfatter fire indsatsområder:
  1. Markedsanalyse - Den globale forsvarsindustris krav til samarbejdspartnerne: Kendskab til marked og hvad kunderne efterspørger, og dermed hvilke konkrete udviklingsprojekter, der skal iværksættes, er omdrejningspunktet for CenSec´s aktiviteter.
  2. Virksomhedsudvikling – intern udvikling på medlemsvirksomhederne: Kunderne indenfor forsvarsindustrien efterspørger virksomheder, der er certificeret inden for kvalitet og har styr på dokumentation m.v.
  3. Markedsviden og internationalisering – Synlighed på og kendskab til markedet: CenSec skal fremskaffe og formidle viden om markedet, herunder udbud af tenders, projekter m.v.
  4. Netværk og systemleverancer – udvikling af virksomhedsnetværk omkring kunder, projekter og tenders.

Ovenstående indsatsområder er de hovedområder, CenSec skal arbejde med i fremtiden. Derudover vil der blive iværksat en række projekter, uddannelse m.v., der inddrager medlemsvirksomhederne i arbejdet.

Kilde: CenSec - http://www.censec.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094