23948sdkhjf

Tocifret vækst hos Grene i 2008

Schouw & Co.-datterselskabet blev dog ramt af afmatning i slutningen af 2008 og forventer også et afdæmpet marked i 2009.
Grene forøgede i 2008 omsætningen med 11,0 % til 1,805 mia. kr. mod 1,625 mia. kr. i 2007. Fremgangen er realiseret i årets tre første kvartaler, mens omsætningen i fjerde kvartal var marginalt lavere end året før. Omsætningsfremgangen hidrører i væsentlig grad fra hydraulikområdet, men også de øvrige forretningsområder har udviklet sig positivt.

Det realiserede resultat før skat blev i 2008 på 128,4 mio. kr. mod 126,5 mio. kr. i 2007. Det realiserede resultat før skat afspejler en positiv udvikling i Hydra-Grene og Chr. C. Grene, men samtidig er der anvendt yderligere ressourcer til udvikling af nye markeder i Øst- og Centraleuropa. De øvrige Grene-virksomheder har realiseret resultater mere eller mindre på niveau med året før.

Grene har de senere år investeret betydeligt i udbygning af de fysiske faciliteter og i organisationsudvikling, og virksomheden føler sig derfor godt rustet til at møde udfordringerne i markedet i de kommende år.

- Forretningsmodellen i Grene med en bred portefølje af aktiviteter inden for flere forretningsområder reducerer virksomhedens følsomhed over for konjunkturudsving. Alligevel forventer Grene et udfordrende år i 2009 med afdæmpet efterspørgsel efter virksomhedens varer og serviceydelser. Inden for agro-området forventes der en afdæmpet efterspørgsel specielt i årets første del, da forhandlernetværket reducerer lagre, og da slutbrugerne formentlig begrænser deres køb til det mest nødvendige. I andet halvår forventes en vis normalisering af efterspørgslen, da mange af Grenes produkter som reservedele, sliddele og forbrugsvarer er nødvendige for at drive et moderne landbrug. Inden for industri- og hydraulikområderne forventes generelt en afdæmpet efterspørgsel som udgangspunkt gennem hele 2009, skriver Grene i sit årsregnskab.

Virksomheden forventer derfor stor usikkerhed med hensyn til omsætningen i 2009, men på baggrund af den øjeblikkelige vurdering forventer Grene i 2009 at realisere en omsætning på ca. 1,6 mia. kr. med et resultat før skat i intervallet 70-90 mio. kr.

Grene bidrog dermed positivt til moderselskabet Schouw & Co., der øgede den konsoliderede omsætning med 20,5 % til 9,821 mia. kr. i 2008. Væksten stammer primært fra de tilkøbte aktiviteter fra Provimi Aqua, men der er også tocifret organisk vækstrate i det øvrige BioMar. Resultatet før skat er påvirket negativt med 871,5 mio. kr. fra beholdningen af aktier i Vestas. I 2007 var påvirkningen herfra positiv med 1,467 mia. kr. Resultat før skat blev således et underskud på 865,2 mio. kr. mod et overskud på 1,766 mia. kr. i 2007.

- Vi indstiller os på, at den nuværende situation kan blive langvarig, og at 2009 bliver et udfordrende år. Vi har derfor gennemført markante tiltag for at sikre, at vi kommer igennem året på den bedst mulige måde. Det har desværre været nødvendigt at afskedige mange dygtige og loyale medarbejdere. Vi har skåret dybt i kapacitetsomkostningerne og udskudt de investeringer, der ikke er kritiske for den daglige drift, siger Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør for Schouw & Co.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098