23948sdkhjf

Det første biobaserede plastmateriale lanceres i Danmark

En ny type plast har set dagens lys i Danmark. Materialet hedder Biofoam og er et skumplastmateriale baseret på planter i stedet for oliematerialer, der normalt bruges i plastprodukter.

Biofoam minder om Airpop (tidligere hed dette EPS), der allerede nu bruges ifødevareindustrien. Forskellen er, at Biofoam er udvundet af blandt andet sukkerør, hvorimod Airpop og andre plasttyper af fossile råmaterialer

 - BioForm er i kraft af at være baseret på plantemateriale – som er en uudtømmelig kilde til råmateriale, en ny og bæredygtig måde at tænke materialeforbrug på. I modsætning til de eksisterende plastmaterialer som typisk baserer sig på fossile råvarer,  og som derfor er en begrænset naturressource , siger projektleder i Styropack, Anette Priess Gade.

Grønt alternativ
Airpop kender vi som de hvide sammenpressede kugler brugt i konstruktionen af for eksempel cykelhjelme, termokasser og beskyttelse rundt om elektronikapparater. Airpop og Biofoam har samme tekstur og stort set samme egenskaber for eksempel evnen til at varmeisolere. Desuden kan begge materiealer godkendes til kontakt med fødevarer.  

Fordi lighederne mellem de to produkter er så mange, er det meningen, at Biofoam skal udgøre et bæredygtigt alternativ til Airpop målrettet virksomheder, der gerne vil dyrke deres grønne profil.

- Mange virksomheder gør allerede nu en masse ud af at have bæredygtige og grønne produkter. Derfor giver det mening for dem, at emballagen omkring produkterne også er grøn. Vi oplever også interesse fra for eksempel producenter af hvidevarer og møbler, der efterspørger grønne løsninger inden for emballering og stødabsorbering, og ikke har haft den mulighed før, siger Anette Priess Gade.

Biofoam er allerede på markedet i Holland og Italien, men introduceres nu i Danmark af det hollandske selskab Synbra Group, som Styropack er en del af.

Fakta om Biofoam

· Bioform er fremstillet af Poly Lactid Acid (PLA) som er udvundet af plantebaserede råmaterialer.

· Materialet lanceres af firmaet Styropack, der har hovedsæde i Glejbjerg mellem Esbjerg og Kolding.

· Skumplasten kan komposteres industrielt og ultimativt bringes tilbage til naturen for eksempel som gødning. Ligesom den kan genbruges og indgå i et cirkulært forløb.

· BioFoam har som det første skumplast opnået den internationale miljøcertificering Cradle to Cradle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079