23948sdkhjf

Smed opgraderer digitalt med støtte fra statslig millionpulje

VF Stålindustri er klar til at udvide teknologisk, geografisk, lokalemæssigt og med flere ansatte.

VF Stålindustri kalder sig med stolthed en ”gammeldags smedevirksomhed”, men har samtidig ambitioner om vækst og udvikling. Derfor går firmaet i Holstebro nu i gang med en digital opgradering. Det sker med støtte fra Erhvervsministeriet.

Pengene kommer fra en millionpulje til at udvikle avanceret produktion i Danmark. VF Stålindustri installerede i efteråret en helt ny og dyr computerstyret CNC-fræser. Den skal sammen med andet nyt udstyr udføre arbejdet hurtigere og bedre. Pengene fra ministeriet skal bruges til med konsulenthjælp at analysere og udvikle, hvordan ny teknologi kan gøre virksomheden endnu mere konkurrencedygtig.

VF Stålindustri beskæftiger i dag 22 personer, og det tal skal stige, ønsker ingeniør, direktør og medejer Claus Vilsgaard. Flere ansatte og flere avancerede maskiner kræver mere plads, og virksomheden er også ved at finde større lokaler i Holstebro.

- Vi kan allerede nu se, at den nye fræser speeder produktionen op, og at den kan fremstille mere avancerede emner, end vi hidtil har kunnet levere. Vi fabrikerer mange enkeltordrer og har ikke masseproduktion, men alligevel vil ny teknologi give os mange fordele, siger Claus Vilsgaard.

Den vestjyske smedevirksomhed har specialiseret sig i at levere udstyr til tobaks- og fødevareindustrien, blandt andet transportbånd og andre dele til procesanlæg. En af de største kunder ligger i Holland og bygger linjer til tobaksfabrikker. VF Stålindustri har gennem den sidste tid via sin hollandske samarbejdspartner leveret komponenter til et nyt produktionsanlæg på Scandinavian Tobacco Groups, der tilfældigvis også ligger i Holstebro.

VF Stålindustri har også tidligere deltaget i centrale udviklingsprocesser, blandt andet sammen med Teknologisk Institut. Da drejede det sig om en medarbejderdrevet, innovativ strategiproces. Claus Vilsgaard har på ingeniøruddannelsen speciale i forretningsudvikling og kom til virksomheden efter at have arbejdet på B&O i Struer.

Mange af kunderne bor tæt på virksomheden i Holstebro, blandt andre Færch Plast, industribageriet Lantmännen Unibake og jernstøberiet Vald. Birn. Claus Vilsgaard leder efter samarbejdspartnere andre steder i landet. De skal i deres område være tæt på deres kunder, men udnytte lokalerne i Holstebro som hovedværksted. Han rejser i øjeblikket rundt for at se på firmaer, som kunne fungere som filialer af VF Stålindustri.

- Med mere avanceret produktion kommer vi til at stå stærkere, siger Claus Vilsgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172