23948sdkhjf

Exhausto er solgt

Fransk familiekoncern med milliardomsætning vil nu ind i Skandinavien.
Aldes med hovedkontor i Lyon køber ventilationsspecialisten Exhausto.

Den franske industrikoncern leverer blandt andet ventilatorer og luftbehandlingsaggregater og har allerede aktiviteter i næsten 60 lande. Købet af Exhausto skal bane vejen ind på de skandinaviske markeder.

- Dette opkøb er et stort skridt frem i vores internationale udvikling, især i Tyskland, samtidig med at det vil åbne dørene til Skandinavien, siger bestyrelsesformand Stanislas Lacroix.

Det er tredje gang på mindre end seks år, at Exhausto skifter ejer. I efteråret 2010 solgte Peter Hermansen, søn af grundlægger Kai Hermansen, virksomheden til VKR Holding.

Blot to år senere indtrådte kapitalfonden Axcel i ejerkredsen ved at købe 60 procent af aktierne af VKR Holding, der selv beholdt den resterende del af aktierne. Nu sælges samtlige aktier til Aldes.

- Jeg er meget tilfreds med, at Aldes nu køber Exhausto. Det er et perfekt match, som vil styrke Exhaustos udviklingsmuligheder som en del af en stor, international koncern, siger Casper Lykke Pedersen, partner hos Axcel og ansvarlig for investeringen.

Exhausto beskæftiger over 300 medarbejdere og kom i 2015 ud med et underskud på 16 mio. kr. før skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094