23948sdkhjf

Underskud hos Dania: Omsætningen forsvandt i efteråret

Krise hos slutkunder gav fyringer og millionunderskud sidste år.
30 mio. kr. droppede Jernstøberiet Danias omsætning sidste år. Som en konsekvens måtte 60 mand på støberiet i Aars afskediges, og det er langt mere, end virksomheden normalt korrigerer fra højsæsonen i foråret til efteråret, der er lavsæson.

- Sidste års resultat er meget påvirket af, at omsætningen forsvandt hen over det tidlige efterår, efter vi i foråret havde kørt på et meget højt niveau. Lige pludselig er markedet bare væk, og vi kører med et meget lavt aktivitetsniveau henover efteråret. Det tog tid at få tilpasset butikken, fortæller administrerende direktør Jørn Krogager, som tiltrådte hos Dania for otte uger siden.

Der er normalt tyve procents forskel i omsætningen fra forår til efterår, men sidste år ramte sæsonudsvingene ekstra hårdt. Det gav et negativt resultat før skat på 8,2 mio. kr.

Taber ikke kunder
Det er netop den globale krise hos landbrugssektoren – og den faldende byggeaktivitet i Kina – der giver en faldende efterspørgsel efter kernestøbegods, som er Danias kernekompetence.

Kernestøbegodset bliver blandt andet brugt til store entreprenør- og landbrugsmaskiners hydrauliksystemer på grund af evnen til at klare store tryk.

- Krisen i landbruget er helt klart årsagen til underskuddet. Det er et globalt fænomen, som ramte hydraulikmateriel med det samme. Vi mister dog ingen kunder, og vores markedsandel er uændret, men det er hele markedet, der er faldet på grund af krisen i landbruget, siger Jørn Krogager.

Højsæson lige nu
I øjeblikket er der højsæson på jernstøberiet, hvilket betyder, at der er blevet ansat 20-30 medarbejdere igen, efter det store antal afskedigelser i efteråret. Ordreindgangen ligger på budget.

- Markedet er fladt på et lavere niveau lige nu. Når landbruget begynder at få det bedre, så vil vi også automatisk se en fremgang, men lige nu er der ingen tegn på, at det er begyndt at ændre sig, siger den administrerende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079