23948sdkhjf

H.J. Hansen åbner op i Odense

Skrot-giganten giver nu håndværkere, erhvervsdrivende og private mulighed for at aflevere deres jern- og metalskrot på koncernens største genbrugsplads i Odense.
H.J. Hansen Genvindingsindustri er en af Danmarks største genvindingsvirksomheder. Virksomheden er beliggende på havnen i Odense, hvor man blandt andet driver Nordeuropas største anlæg til behandling af jern- og metalskrot.

Netop de store maskiner på genbrugspladsen har betydet, at private ikke har haft mulighed for at aflevere deres skrot på pladsen, men det bliver der nu lavet om på. Det 23. marts bliver der nemlig åbnet op for modtagelse af jern- og metalskrot fra håndværkere, erhvervsdrivende og private.

- Det har tidligere været muligt for folk at indlevere skrot, men af forskellige årsager har vi fået indrettet pladsen sådan, at det ikke længere var forsvarligt at have almindelige mennesker og små håndværkere rendende rundt, men vi har egentlig savnet det lidt, så nu åbner vi igen op, forklarer kommerciel direktør Mogens Bach Christensen.

Pladsen på Havnegade i Odense håndterer over 50.000 tons skrot hver måned. De modtagne materialer køres igennem et af verdens mest avancerede behandlingsanlæg for skrot. Biler og andet skrot bliver neddelt og sorteret i mange forskellige fraktioner, hvoraf mest muligt bliver genvundet til råvarer, som kan indgå i produktionen af nye produkter.

- Jern- og metalskrottet kommer til vores anlæg fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, og transport er naturligvis en stor post i sådan en proces. Ved at en stigende mængde skrot bliver leveret direkte til vores plads i Odense, forventer vi at kunne reducere 200 km kørt med lastbil i Odense-området om dagen. Det vil sige, at åbningen af pladsen for håndværkere, private og mindre virksomheder vil spare miljøet for cirka 25.000 kg CO2 om året, siger Mogens Bach Christensen.

Han understreger dog, at de store industrikunder fortsat vil levere langt den største mængde skrot til pladsen, men at der ligger en vigtig symbol- og branding-værdi i også at give adgang til private.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094